Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξεκάθαρος ο κανονισμός: Προηγείται το οφσάιντ (pic)

Ξεκάθαρος ο κανονισμός: Προηγείται το οφσάιντ (pic)
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 - 17:20
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τελεία και παύλα: Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Αν ένας παίκτης, όπως ο Μπαράλες στο 80ό λεπτό του αγώνα Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0, είναι οφσάιντ ενώ «προσπαθεί να παίξει τη μπάλα ή μαρκάρει έναν αντίπαλο για τη μπάλα», τότε «η παράβαση offside τιµωρείται καθώς αυτή έχει διαπραχθεί πριν το αντικανονικό µαρκάρισµα». Εφόσον, ο Μπαράλες ήταν οφσάιντ, αυτή είναι η παράβαση που έπρεπε να καταλογιστεί.

Η προπαγάνδα είναι λόγια του αέρα, όμως ο κανονισμός είναι κανονισμός. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα...

Αναλυτικά όσα γράφει ο Κανόνας 11, παράγραφος 2 με τον τίτλο «παράβαση οffside»

Σε περίπτωση που διαπράττεται µια παράβαση εναντίον ενός ποδοσφαιριστή, ευρισκοµένου σε θέση offside, ο οποίος ήδη παίζει ή προσπαθεί να παίξει τη µπάλα ή µαρκάρει έναν αντίπαλο για τη µπάλα, τότε η παράβαση offside τιµωρείται καθώς αυτή έχει διαπραχθεί πριν το αντικανονικό µαρκάρισµα.

Διαβάστε επίσης

Αστείρευτη αγάπη, δάκρυα χαράς (vid)

Αστείρευτη αγάπη, δάκρυα χαράς (vid)

Η συγκινητική στιγμή χθες στο Καραϊσκάκη, με τον Κώστα Καραπαπά να παραδίδει στον Αχιλλέα Σταύρου, πατέρα του μικρού Γρηγόρη, δύο «ερυθρόλευκες» φανέλες με τα ονόματά τους!

«Προηγείται το οφσάιντ, ως μη γενόμενα τα υπόλοιπα» (audio)

«Προηγείται το οφσάιντ, ως μη γενόμενα τα υπόλοιπα» (audio)

«Πρώτα έπρεπε να εξεταστεί και να υποδειχθεί το οφσάιντ. Ως μη γενόμενο, ό,τι έγινε μετά», τα λόγια του πρώην διεθνούς διαιτητή, Ηρακλή Τσίκινη, για την φάση του 80’ χθες στο Καραϊσκάκη. Κι άλλο πλήγμα για την προπαγάνδα κατά του Θρύλου!