Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν «τσιμπάει» από τα… mind games

Δεν «τσιμπάει» από τα… mind games
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 - 12:01

Πολλή κουβέντα σήκωσαν χθες οι Ρώσοι, γύρω από την φάση του Γκιλιέρμε, από το πρώτο ματς, στο Καραϊσκάκη, στην οποία φώναξαν για χέρι, με τον διαιτητή (με βοήθεια και από το VAR) να αποφασίζει, ορθώς, ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση. Παρόλα αυτά, τόσο ο Ματβέεφ, όσο και η ρωσική ομάδα, εν τω συνόλω, αλλά και ο τοπικός Τύπος, συνέχισαν και χθες, αλλά συνεχίζουν και σήμερα, να στέκονται στη συγκεκριμένη φάση και να την προάγουν.

Ξεκάθαρα mind games από την Κράσνονταρ, η οποία προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να «μπει» στο μυαλό των Πειραιωτών και να τους αποσυντονίσει. Είναι και αυτά μέσα στο ποδόσφαιρο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν… τσιμπάει. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του έχουν δουλέψει πάρα πολύ στο κομμάτι «συγκέντρωση, ψυχολογία και… παρωπίδες». Το μυαλό είναι καθαρό, απολύτως προσηλωμένο στο 4-0 του πρώτου αγώνα, ως… 0-0.

Ο Ολυμπιακός δεν προτρέχει, δεν βιάζεται να πανηγυρίσει και ξέρει ότι κατάφερε, με τις δικές του δυνάμεις και μόνο, να βάλει από κάτω, μια ομάδα δυνατή και πανάκριβη, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στους ομίλους του Champions League. Και όμως, ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμά του, πατάει γερά στα πόδια του, κλείνει τα αυτιά στις Σειρήνες και στην… κλάψα των Ρώσων, για μία καθαρή φάση, δίχως παράβαση. Και προχωράει, προς τους ομίλους του Champions League!

Διαβάστε επίσης