Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δείξτε σεβασμό σε αυτόν τον παικταρά! (pics)

Δείξτε σεβασμό σε αυτόν τον παικταρά! (pics)
Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019 - 10:38

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι, για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο της… δήθεν εξυγίανσης, κάτι ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από μία απλή… πολυτέλεια! Ένας ποδοσφαιριστής, με το παλμαρέ του, με την αξία του, με το στάτους του, στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και όχι στα… χωράφια της εξυγίανσης, δεν μπορεί να παίζει σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο! Και όταν βγαίνει και μιλάει, για αυτό το χάλι, το οποίο ο ίδιος και οι συμπαίκτες του κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, ο λόγος του έχει βαρύτητα! Και πρέπει ΟΛΟΙ να τον ακούνε με προσοχή.

Αυτά που έχει πετύχει ο Ματιέ Βαλμπουενά, στην καριέρα και τη ζωή του, οι… κάθε λογής εξυγιαντές, δεν μπορούν ούτε να τα ονειρευτούν! Το να είναι αναγκασμένος να παίξει σε ένα… βοσκοτόπι, όπως αυτό του AEL FC Arena, είναι τουλάχιστον… χυδαίο. Αποδομεί έναν άνθρωπο, έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος κάνει… τιμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ευρισκόμενος εδώ. Μόνο ο Ολυμπιακός, μπορούσε, φυσικά, να τον κάνει να έρθει, όπως και έκανε, όμως σίγουρα και ο ίδιος, δεν φανταζόταν ότι θα κληθεί να κάνει τον… γεωργό, παίζοντας σε χωράφια, όπως το χθεσινό.

Εν πάση περιπτώσει, ο Ματιέ και χθες τους έκανε πλάκα. Ακόμη και… προσέχοντας τα πόδια του (αλήθεια, πόσο ανθρώπινο και πόσο λογικό, το να μη θέλει ένας παίκτης να φύγει σε… φορείο, λόγω αγωνιστικού χώρου!!) ο Γάλλος σούπερ σταρ σέρβιρε το ένα γκολ, πίσω από το άλλο, στους συμπαίκτες του. Με τον ίδιο ρυθμό, με τον οποίο τα ακύρωνε ο Ευαγγέλου και το VAR, μάλιστα… Το «ξέσπασμά» του, μετά το τέλος του ματς, για τον τραγελαφικό αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena, πρέπει να τους προβληματίσει ΟΛΟΥΣ! Πρώτη τη διοργανώτρια, η οποία επιτρέπει να γίνονται ματς, σε τέτοια «γήπεδα». Σε τέτοιους «αγωνιστικούς χώρους».

Ο Ολυμπιακός του Βαλμπουενά, είναι η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ που θα εκπροσωπήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Αυτό πρέπει άπαντες να το καταλάβουν. Και να στρωθούν στη δουλειά, για να φτιάξουν αυτή την εικόνα, η οποία επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα, πολλά (τα περισσότερα) εκ των οποίων είναι σε ίδια ή και χειρότερη κατάσταση, από εκείνο της ΑΕΛ, χθες. Και όταν παίκτες σαν τον Ματιέ, βγαίνουν και τα λένε έξω από τα δόντια, πρέπει όλοι να σέβονται και να ακούνε!

Διαβάστε επίσης