Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αγανάκτηση για το... τσίρκο λαθών και για το VAR

Αγανάκτηση για το... τσίρκο λαθών και για το VAR
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019 - 08:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα παράπονα για τη διαιτησία της πρώτης και της δεύτερης αγωνιστικής δείχνουν ότι υπάρχει θέμα στη διαιτησία. Ο Περέιρα βρίσκεται για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα, όμως οι ομάδες δεν είναι διατεθειμένες να ανεχθούν το... τσίρκο των λαθών των προηγούμενων ετών, είναι «τσίρκο» επειδή έγιναν πολλά εξόφθαλμα και αδικαιολόγητα λάθη, τα οποία συνεχίζονται και με το VAR.

Η χρονιά ξεκίνησε όπως και πέρσι που σε κάθε αγωνιστική υπήρχαν παράπονα σε αρκετά παιχνίδια. Την σεζόν 2018-19 μέχρι και ο ΠΑΟΚ που πήρε το πρωτάθλημα (των Πρεσπών, λένε κάποιοι) ζητούσε ξένους διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια. Επίσης, όλες οι ομάδες είτε είχαν βγάλει ανακοινώσεις, είτε ζήτησαν ξένους διαιτητές, μέχρι και σε παιχνίδια της ουράς ή σε... μάχες για την Ευρώπη!

Γίνεται αντιληπτό πως αν αυτό συνεχιστεί και φέτος η FIFA και η UEFA θα διώξουν τον Περέιρα και τους λοιπούς (Έλληνες και ξένους της ΚΕΔ). Δεν πρόκειται να βγάλουν τη χρονιά.

Εντάξει η FIFA, μαζί και οι... Ουέφες τους στηρίζουν, όμως το πρόβλημα στην ελληνική διαιτησία τείνει να πάρει διεθνείς διαστάσεις. Και μπρος στο κίνδυνο να ξεφτιλιστούν διεθνώς οι υπερκείμενες αρχές, δεν το έχουν σε τίποτα να τους αδειάσουν. Για πόσο ακόμη θα τους ανεχθούν;

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι πλέον η ΚΕΔ απαντά σε ανακοινώσεις των ΠΑΕ για το VAR. Δίνει τη δική της εκδοχή για να κρατήσει χαμηλά τους τόνους για τη διαιτησία.

Όμως, η FIFA, μαζί και οι... Ουέφες έκαναν ένα σημαντικό λάθος. Η έλευση ξένων διαιτητών ισοδυναμεί με αποτυχία τους. Απόδειξη ότι και ο Περέιρα είχε δηλώσει πως αν έφτανε σε αυτό το σημείο, δεν θα αναλάμβανε τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ.

Διαβάστε τη δήλωσή του Πορτογάλου, πριν δυο χρόνια, λίγο μετά την άφιξή του στην Ελλάδα: «Μια τέτοια απόφαση εκ μέρους μου θα ήταν σαν να έστελνα σε όλους τους διαιτητές μήνυμα ότι τους θεωρώ ακατάλληλους. Συνεπώς, αν πίστευα κάτι τέτοιο, δεν θα αναλάμβανα τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ».

Διαβάστε επίσης

Ώρα για ανασύνταξη

Ώρα για ανασύνταξη

Ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα στο πρώτο κομμάτι της σεζόν και πάει στη διακοπή για ανάσες, ανασύνταξη και συλλογή δυνάμεων.