Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ομάδα χωρίς… ταβάνι!

Ομάδα χωρίς… ταβάνι!
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019 - 22:40

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν. Όχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά… γενικότερα, κάθε ομάδα! Με τους Πειραιώτες να μετρούν επτά νίκες και μόλις μία ισοπαλία σε οκτώ ματς, εκ των οποίων έξι ευρωπαϊκά. Σε προκριματικά και πλέι οφ Champions League, δηλαδή…

Ο φετινός Θρύλος «συστήθηκε» με τον καλύτερο τρόπο στον κόσμο του, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Ως μια πολύ ποιοτική ομάδα, συμπαγής στα μετόπισθεν και «καυτή» στην επίθεση. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, άλλωστε, έχει συγκομιδή γκολ 15-1 σε αυτά τα οκτώ ματς!

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη άμυνα στα προκριματικά και τα πλέι οφ του Champions League. Και όχι μόνο αυτό. Είχε και την τρίτη καλύτερη επίθεση, ενώ ήταν η πιο αποτελεσματική ομάδα της Ευρώπης όσον αφορά στο σκοράρισμα!

Ο Ολυμπιακός έβγαλε… αλώβητος το πρώτο ζόρικο πρόγραμμα των υποχρεώσεων του, με μία θρυλική πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αλλά με «δύο στα δύο» στο πρωτάθλημα. Στον βασικό του στόχο! Με την ομάδα να μοιάζει ανίκητη, αλλά και… ακούραστη. Και σε αυτό έπαιξε ρόλο το φετινό υπερπλήρες ρόστερ!

Ο Ολυμπιακός, γνωρίζοντας τον «μαραθώνιο» που έχει για φέτος, με πολλά ματς και, φυσικά, πολλούς στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενισχύθηκε εντυπωσιακά το καλοκαίρι. Όχι απλά δυνάμωσε εκεί που υστερούσε, αλλά «γέμισε» σε κάθε θέση. Με τον Μαρτίνς να έχει ένα υπερπλήρες ρόστερ, το οποίο θέλει να αξιοποιήσει κατάλληλα, στην απαιτητική φετινή χρονιά…

Ρόστερ με πολλά και διαφορετικά στοιχεία. Με εμπειρία, πολύ ταλέντο, ποιότητα, παίκτες μεγάλης κλάσης, παίκτες «διψασμένους» για διακρίσεις, παίκτες «πολυεργαλεία» και… πολυθεσίτες! Παίκτες που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, αφού ο Ολυμπιακός κράτησε τον βασικό κορμό του. Ένα «οπλοστάσιο» με πολλά και διαφορετικά «όπλα», για τις «μάχες» εντός και εκτός συνόρων.

Ο Πέδρο Μαρτίνς «τρίβει» τα χέρια του από ικανοποίηση, γιατί έχει «αμέτρητες» επιλογές! Ευχάριστο «πονοκέφαλο», δηλαδή. Ο Πορτογάλος βλέπει την ομάδα του να πηγαίνει… τρένο, παίζοντας απολαυστικό ποδόσφαιρο και ξέρει, ότι… καλά-καλά δεν έχει χρησιμοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές του ακόμα!

Εξάλλου, τις τελευταίες ημέρες αποκτήθηκαν οι Γιασίν Μπενζιά, Μάξι Λοβέρα και Μπρούνο Γκασπάρ. Ενώ δεν έχουν «μπει» ακόμα και ποδοσφαιριστές όπως ο Ζβέτοζαρ Μάρκοβιτς, αλλά και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που «τρέχει» για να τεθεί ξανά στη διάθεση του Μαρτίνς…

Ομάδα για μεγάλα πράγματα…

Διαβάστε επίσης

Είναι «killer» και το δείχνει με το… καλημέρα! 

Είναι «killer» και το δείχνει με το… καλημέρα! 

Ο Ελ Αραμπί έχει ξεκινήσει ιδανικά τη θητεία του στον Ολυμπιακό, δείχνοντας την δεινότητά του στο σκοράρισμα, μετρώντας 3 γκολ στα μόλις 264 λεπτά που έχει αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους», ενώ του ακυρώθηκε κανονικό γκολ κόντρα στην ΑΕΛ.