Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο… παλιός στρατιώτης

Ο… παλιός στρατιώτης
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019 - 11:24

Η εμφάνιση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», απέδειξε ότι ο έμπειρος στόπερ το… έχει ακόμη. Μία ανάλογη εικόνα θυμόμαστε και από το πρώτο παιχνίδι, στην Τσεχία. Στο Πλζεν. Εκεί όπου η ατυχία του χτύπησε την πόρτα και αποχώρησε τραυματίας, νωρίς, αφήνοντας την θέση του, στον Μπα. Ο Αβραάμ, με τη χθεσινή του εμφάνιση, βροντοφώναξε «παρών» και απέδειξε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να βασίζεται επάνω του, όποτε το επιθυμεί.

Η συνθήκη αυτή τον καθιστά, αυτομάτως, έναν υπερπολύτιμο στρατιώτη του Ολυμπιακού. Έναν… παλιό στρατιώτη. Με παραστάσεις, εμπειρία, γνώση του Συλλόγου, των αναγκών του, των απαιτήσεών του, των ιδιαιτεροτήτων του κλπ… Ο Αβραάμ είναι, μαζι με τον «Τόρο», οι «παλιοί» που κάθε ομάδα οφείλει να έχει στις τάξεις της. Όχι απλώς για να… τους έχει. Αλλά για να είναι παρόντες εκεί όπου χρειάζεται! Αγωνιστικά και… ψυχολογικά. Σωματικά και… νοητικά.

Πολλή συζήτηση έγινε γύρω από το «ταίριαξε μια χαρά με τον Σεμέδο». Ένας παίκτης με την εμπειρία του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά και με την αξία του (γιατί το να είσαι απλώς έμπειρος, αλλά όχι καλός, δεν λέει… απολύτως τίποτα), δεν θα μπορούσε να κάνει… αλλιώς. Διαβάζει άριστα συμπαίκτες και αντιπάλους και μπορεί να προσαρμόζεται επάνω στο παιχνίδι τους. Ήταν δεδομένο, λοιπόν, ότι θα ταίριαζε με τον Σεμέδο. Από εκεί και πέρα, θα ήταν θέμα ατομικής επίδοσης… Και ο Αβραάμ δείχνει, με την εικόνα του στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ότι μπορεί να κρατήσει ψηλά την απόδοσή του και να τον βλέπουμε πιο συχνά, ως βασικό.

Διαβάστε επίσης

Τέτοια… φιλικά θέλουμε!

Τέτοια… φιλικά θέλουμε!

Φέρτε κι άλλους σαν τον Άρη! Να σκίζονται να κερδίσουν τον Ολυμπιακό και να παίζουν στα κόκκινα. Αυτό γουστάρουν οι ΓΑΥΡΟΙ!