Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η επένδυση έχει πολλά πρόσωπα

Η επένδυση έχει πολλά πρόσωπα
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 - 09:33
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Έχουν πιάσει το νόημα στον Ολυμπιακό. Ικανοί άνθρωποι βρίσκονται στις θέσεις που πρέπει, άλλωστε, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος διαρκώς να μεγαλώνει. Να επενδύει στο μέλλον και να χτίζει, για το «αύριο». Αυτή η επένδυση, βέβαια, δεν σημαίνει μόνο ξόδεμα υπέρογκων ποσών, για να έρχονται στον Ολυμπιακό παίκτες τύπου Σεμέδο, ή Ελ Αραμπί. Εγνωσμένης αξίας και ποιότητας, δηλαδή. Επένδυση σημαίνει… ρίσκο. Και στον Ολυμπιακό ξέρουν που και πως να ρισκάρουν.

Σισέ, Καμαρά, Λοβέρα, Μάρκοβιτς, Κωστή, Σιαμπάνης. Μερικά από τα παραδείγματα, μόνο, τα οποία περιγράφουν, με τον καλύτερο τρόπο, το πως ο Ολυμπιακός αναπτύσσει το δίκτυο ανίχνευσης ποδοσφαιριστών, ανά τον κόσμο. Γαλλία, Σερβία, Κύπρος, Αργεντινή, Ελλάδα, εν προκειμένω. Δεν τα λες και… λίγα τα μέρη, στα οποία το άγρυπνο βλέμμα του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, στράφηκε, για να βρει αυτά τα «διαμάντια». Όπως κάθε τι με ρίσκο, έτσι και αυτό, βέβαια, δεν εγγυάται την επιτυχία. Αλλά και το πάθημα μέσα στο… πρόγραμμα είναι. Κάποιος, ενδεχομένως, δεν θα βγει.

Είναι, όμως, πιο εύκολο, πλέον, για τους έμπειρους ανθρώπους, οι οποίοι διοικούν την ΠΑΕ Ολυμπιακός, υπό τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, να ξεχωρίσουν το ταλέντο και την προοπτική. Και έτσι πορεύονται. Ο Ολυμπιακός αντιλαμβάνεται ότι το να… σκορπάς λεφτά μονάχα, δεν έχει αποτέλεσμα, στις μέρες μας. Το κάνει, άλλωστε. Σα, Σεμέδο, Ελ Αραμπί. Ποντένσε! Κόστισαν μία περιουσία! Γιατί, ναι, το αξίζουν. Ωστόσο, δεν αρκεί αυτό! Ο Ολυμπιακός χτίζει και εσωτερικά, στα σπλάχνα του. Επενδύει και άλλα χρήματα στην Ακαδημία. Ποντάρει πολλά στις νέες γενιές. Δικές του και… από μεταγραφή.

Αυτό είναι το παρόν, αλλά και το μέλλον, του ποδοσφαίρου. Και δη του ελληνικού, με την περιορισμένη προβολή, την περιορισμένη επιχειρηματική δράση και επένδυση, από χορηγούς, διαφημίσεις κλπ. Σωστή κατανομή των χρημάτων, σε παίκτες ικανούς και με αξία, αλλά και επένδυση στις ακαδημίες. Και ο Ολυμπιακός, ο οποίος το έχει «πιάσει» το νόημα, το εφαρμόζει άριστα!

Διαβάστε επίσης

Υποψιασμένος, δεν ξεγελιέται…

Υποψιασμένος, δεν ξεγελιέται…

Και αν ο Θρύλος την… πάτησε στο παρελθόν, με παιχνίδια τα οποία αποδείχθηκαν πιο… ύπουλα, από ότι έδειχναν, δεν θα συμβεί το ίδιο και με τον ΟΦΗ.