Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προβλήματα; Άλλο τίποτα…

Προβλήματα; Άλλο τίποτα…
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 - 10:05
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Ας θυμηθούμε, λιγάκι, πως ο Ολυμπιακός έφυγε, νικητής και θριαμβευτής, από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Στην αμέσως προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1. Έχασε τον Τσιμίκα στο 55’ του ματς, ενώ ο Έλληνας μπακ βρισκόταν σε… δαιμονιώδη κατάσταση, έχοντας φτιάξει και ένα γκολ. Στην θέση του μπήκε ο Τοροσίδης. Και έπαιξε αριστερό μπακ.

Έχασε, νωρίτερα, τον Ποντένσε, στο 38’. Και για τον Πορτογάλο εξτρέμ κατέστη αδύνατο, να συνεχίσει. Μπήκε στην θέση του ο Σουντανί και σκόραρε (γκολ που δεν μέτρησε). Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής, με 3-1, από τη δύσκολη αυτή έδρα και έχοντας χάσει, στην προσπάθεια, δύο παίκτες του.

Αυτή είναι η ουσία. Ο Θρύλος μπορεί. Δεν είναι ομάδα του ενός. Είναι ομάδα των πολλών. Και οι πολλοί, όταν δουλεύουν σωστά και ο ένας για τον άλλο, αλληλοσυμπληρώνονται. Γεμίζουν τα κενά, ο ένας του άλλου.

Ας θυμηθούμε πως ο Ολυμπιακός άρχιζε τη σεζόν… Χωρίς τον Κώστα Φορτούνη, χωρίς τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο… Με δύο βασικούς του παίκτες εκτός μάχης. Και τα κατάφερε. Με έναν Βαλμπουενά που έπαιξε για την ΟΜΑΔΑ, εκτός κανονικής θέσης του. Και το… πήρε πάνω του.

Η ουσία, λοιπόν, είναι πως, όποιος κληθεί να φορέσει, απόψε, την Τρίτη, την άλλη Κυριακή, τα… παπούτσια του Γάλλου, πρέπει να ανταπεξέλθει. Τα προβλήματα δεν τελειώνουν. Τραυματισμοί, τιμωρίες, ακόμη και ένα απλό ντεφορμάρισμα. Συμβαίνουν και είναι μέρος του παιχνιδιού. Ο Λοβέρα, ο Σουντανί, όποιος κληθεί να παίξει στην θέση του Γάλλου, όχι για να κάνει τη δουλειά του, αλλά για να κάνει τη δουλειά του Ολυμπιακού, δηλαδή να συμβάλει για να έρθει η νίκη, οφείλει να ανταπεξέλθει. Τώρα είναι η στιγμή…

Διαβάστε επίσης

Νίκη πάση θυσία…

Νίκη πάση θυσία…

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να αφήσει τις αναποδιές να του στερήσουν το τρίποντο, κόντρα στον ΟΦΗ.