Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αντέχει στην πίεση και βρίσκει γκολ

Αντέχει στην πίεση και βρίσκει γκολ
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 - 19:41

Απέναντι σε μία ομάδα επιπέδου Μπάγερν Μονάχου, ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει ένα… καυτό, όσο και δύσκολο ποδοσφαιρικό βράδυ. Η πίεση που ασκούν οι Γερμανοί, όταν δεν έχουν την μπάλα στην κατοχή τους, είναι τρομακτική και η μελέτη του Πέδρο Μαρτίνς, έχει δείξει τους τρόπους, με τους οποίους η πίεση αυτή μπορεί να… παρακαμφθεί.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί κομβικής σημασίας την απόλυτη τακτική προσήλωση, από τους παίκτες του, αλλά και το καθαρό μυαλό. Οι σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα, οι σωστές επεμβάσεις, σε πάσες, μακρινές μπαλιές και οι δεύτερες μπάλες, στις οποίες ο Θρύλος πρέπει να βγαίνει πρώτος, μπορούν να κάνουν, σύμφωνα με τον Μαρτίνς, τη διαφορά.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει ζητήσει από τους παίκτες του να αποφεύγουν τα δύσκολα και να αναζητούν, ως επί το πλείστον, το απλό ποδόσφαιρο, με την μπάλα κάτω και στρωτά. Θεωρεί ότι η ομάδα του έχει την ποιότητα να βγαίνει από την περιοχή της και να αναπτύσσεται σωστά, δίχως να υποπίπτει σε αβίαστα λάθη, κάτι το οποίο έχει επισημάνει πολλάκις στους ποδοσφαιριστές του.

Η απόλυτη συγκέντρωση και η αποφυγή των λαθών, μπορούν να φέρουν τον Ολυμπιακό σε θέση να αντέξει την πίεση της Μπάγερν, να επιτεθεί σωστά και να βρει το γκολ. Είτε σε κανονική ροή αγώνα, είτε -ακόμη και- από στατικές φάσεις.

Διαβάστε επίσης