Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προπαγάνδα για το VAR

Προπαγάνδα για το VAR
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 - 19:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αλλα αντί άλλων από κάποια παρακμιακά ΜΜΕ σχετικά με τα όσα έγιναν στο ΔΣ της Superleague. Είναι ψέματα ότι ο Ολυμπιακός ζήτησε να καταργηθεί το VAR, μια ψεύτικη είδηση που έβγαλαν για να... δικαιολογήσουν το ναυάγιο του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, στη διάρκεια της συζήτησης για τη μεταξύ τους σχέση.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει θέση υπέρ του VAR. «Είναι καλό», είπαν οι εκπρόσωποί του στο συμβούλιο της διοργανώτριας, προσθέτοντας ότι «οι διαιτητές είναι ανεκπαίδευτοι και κάτι πρέπει να γίνει για αυτό».

Οσοι παρακολουθούν το ελληνικό ποδόσφαιρο συμφωνούν με την άποψη των «ερυθρόλευκων». Ακατάλληλοι διαιτητές σφυρίζουν, οι ίδιοι ακατάλληλοι είναι και στον έλεγχο του video assistant referee. Για παρόμοιες φάσεις παίρνουν διαφορετικές αποφάσεις, άλλοι πάνε συνέχεια στην οθόνη, άλλοι αρκούνται στη γνώμη του διαιτητή VAR, άλλοι διαιτητές VAR καλούν τους ρέφερι των αγώνων με το παραμικρό στην οθόνη, άλλοι παίρνουν πάνω τους το βάρος της απόφασης. Επίσης, δεν είναι πιστοποιημένοι όλοι οι διαιτητές και οι βοηθοί. Είναι 16 από τους 25 ρέφερι και 25 από τους 30 βοηθούς, όμως αν και υπάρχουν τα προαναφερόμενα προβλήματα δεν πιστοποιούν τους υπόλοιπους...

Διαβάστε επίσης