Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μπορεί να χαμογελάσεις…»

«Μπορεί να χαμογελάσεις…»
Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 - 15:52

Με ιδιαίτερο… ενδιαφέρον και… απορίες, όλη η φίλαθλη Ελλάδα άκουσε, είδε, διάβασε χθες, την πλευρά του ΠΑΟΚ, να τονίζει ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι ιδιοκτήτης του «δικεφάλου του βορρά», αλλά σύμβουλος της συζύγου και του υιού του, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ. Ο εκ των μελών της ΕΕΑ και εισηγητής της υπόθεσης, κ. Ηλίας Αρκούδης, με δηλώσεις του στον Libero, ανέφερε πως «όταν ακούς ότι ο Ιβάν δεν έχει καμία σχέση και συμβουλεύει τον γιο του και την γυναίκα του, μπορεί να είναι ουσία αλλά κάποιος μπορεί να χαμογελάσει»… Λογικό. Ο κ. Αρκούδης, όπως και κανένα άλλο μέλος της ΕΕΑ, δεν είχαν πρόθεση να ειρωνευτούν. Κάθε άλλο. Αλλά, όπως και για ΟΛΗ Η ΦΙΛΑΘΛΗ ΕΛΛΑΔΑ, έτσι και για εκείνους, το να ακούνε ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι… συμβουλάτορας, φάνηκε, ενδεχομένως… κάπως!

Για το αν προκάλεσαν γέλιο οι θέσεις της ΠΑΕ Ξάνθης, ο κ. Αρκούδης είπε: «Γέλιο δεν προκάλεσε. Εντάξει. Κανείς συνάδελφος δεν γέλασε. Αν σε κάποια αποστροφή ειπώθηκε κάτι και χαμογέλασε κάποιος, εντάξει, δεν θέλω να μπω σε αυτή την διαδικασία. Αυτά είναι επικοινωνιακά. Όταν ακούς ότι ο Ιβάν δεν έχει καμία σχέση και συμβουλεύει τον γιο του και την γυναίκα του, μπορεί να είναι ουσία αλλά κάποιος μπορεί να χαμογελάσει. Δεν υπήρχε γέλιο ή ειρωνεία. Δεν υπήρχε θέμα να ειρωνευτεί κανείς μας. Όλοι οι δικηγόροι εκεί ήταν πάρα πολύ σοβαροί και προσεκτικοί. Κάποια επιχειρήματα μπορεί να τα κρίνει κανείς όπως θέλει. Μπορεί σε κάποιον να φανούν αστεία».

Λογικό…

Συνέχισε, δε. Για το πότε αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής: «Στις 27 του μήνα θα δείτε την απόφαση μας και την γνώμη του καθενός μας».

Για το αν μπορούσε η διαδικασία να είναι ανοιχτή προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ: «Όχι, με βάση τον κανονισμό της επιτροπής. Έτσι έχει προβλέψει ο νομοθέτης. Μήπως δεν ξέραμε εμείς χθες ότι πολλά θα δοθούν στην δημοσιότητα για επικοινωνιακούς λόγους. Δεν προβλέπεται. Πείτε μου πόσα δικαστήρια επιτρέπουν απευθείας μετάδοση. Υπήρχαν θέματα χθες. Η Επιτροπή δεν έχει απόρρητο. Μπορεί να ζητούσε στοιχεία και να υπήρχαν θέματα με προσωπικά δεδομένα και στοιχεία επιχειρηματικά. Υπήρχε μια μεγάλη ευαισθησία και προβληματισμός που δεν μπορούσαν να παρίστανται δημοσιογράφοι».

Για την μη παρουσία φυσικών προσώπων: «Ο κ. Πιαλόγλου είχε οσφυαλγία και ήταν κλινήρης».

Για τους εκπροσώπους Κυπριακών εταιριών: «Μας είπαν ότι ήρθαν και ότι δεν ήταν ενημερωμένοι. Εμείς θέλαμε να τους εξετάσουμε και εκείνοι μας είπαν πως δεν ήταν ενημερωμένοι και πως δεν μπορούσαν να απαντήσουν σε τίποτα. Στην συνέχεια εμείς τους είπαμε να καθίσουν και αυτοί ζήτησαν την άδεια μας για να φύγουν. Εμείς είπαμε πως δεν γίνεται να φύγουν με την άδεια μας γιατί θέλουμε να τους εξετάσουμε και αυτοί απάντησαν πως δεν έχουν γνώση και δεν μπορούν να συνεισφέρουν».

Για το πότε ενημερώθηκαν αυτές οι εταιρίες: «Κάποιες εταιρίες είναι συγκεκριμένων συμφερόντων. Δεν μπορεί να μην το ήξερα. Εμείς τους είχαμε στείλει κλήση την προηγούμενη Παρασκευή. Είπαν πως δεν ήταν ενημερωμένοι από τους πελάτες τους και πως δεν μπορούν να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Εγώ θα ήθελα να είναι όσο περισσότεροι για να μας βοηθήσουν και εμάς να φτάσουμε στην αλήθεια. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει για εμένα να ψηφίσω υποβιβασμό του ΠΑΟΚ ή της Ξάνθης. Ήθελα να το ψάξω 100% πριν αποφασίσω κάτι».

Για το αν υπάρχουν στοιχεία: «Αν η υπόθεση δεν ήταν σοβαρή, δεν θα είχαμε 18 δικηγόρους μεταξύ των οποίων και καθηγητές πανεπιστημίου. Σας λέω μόνο αυτό. Επίσης δεν θα ήσασταν όλοι οι δημοσιογράφοι εκεί. Τώρα αν στέκουν τα στοιχεία, είναι άλλη συζήτηση. Θα μελετήσουμε τα στοιχεία και θα επανέλθουμε».

Για τον βαθμό συγγένειας του Γιάννη Καλπαζίδη και αν παίζει σημαντικό ρόλο: «Δεν είναι το θέμα αν είναι τρίτου ή δευτέρου βαθμού μόνο. Το θέμα είναι τι σχέσεις έχει και τι δεσμούς εξάρτησης έχει -αν έχει- με την οικογένεια Σαββίδη και τα επιχειρηματικά συμφέροντα Σαββίδη. Αν υπάρχουν δεσμοί εξάρτησης, αν είναι παρένθετο πρόσωπο ή αν δεν είναι. Αυτό αφήστε να το κρίνουμε από τα στοιχεία που θα προσκομιστούν».

Για το πως κύλησε η διαδικασία και για τις αρκετές απουσίες: «Από πλευράς μας εξαντλήσαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν. Δεν είναι στο χέρι μας. Δεν είμαστε ποινικό δικαστήριο να διατάξω την βίαιη προσαγωγή. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εγώ θα κάνω κρίση με τα υπομνήματα και τα στοιχεία».

Για την παρουσία των ανθρώπων του Ολυμπιακού: «Είχαν κάνει την καταγγελία και συμμετείχαν. Αυτοί προσκόμισαν τα στοιχεία και έτσι προβλέπεται».

Για τον ανώνυμο φάκελο και τα στοιχεία του: «Ήρθε με κάποιο όνομα το οποίο δεν ξέρουμε αν είναι υπαρκτό ή αν δεν είναι. Θα το εκτιμήσει η επιτροπή. Κάποια στοιχεία έχουν επιβεβαιωθεί. Κάποιες τραπεζικές κινήσεις έχουν επιβεβαιωθεί. Δεν μπορώ να μπω σε όλα τα άλλα, αν είναι νόμιμα, παράνομα, ψεύτικα ή αληθινά. Θα τα αξιολογήσει το σύνολο της επιτροπής. Τίποτα δεν είναι εύκολο».

Διαβάστε επίσης