Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χωρίς ίχνος ντροπής…

Χωρίς ίχνος ντροπής…
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 13:57
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Φοβερά πράγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο ταλανίζεται από την μεγάλη υπόθεση ΕΕΑ-ΠΑΟΚ-Ξάνθης και ό,τι αυτή συνεπάγεται, για την αξιοπιστία του. Το κλίμα που καλλιεργείται, βάσει της εισήγησης της Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, για την Ξάνθη, είναι ότι οι Ακρίτες θα… τη γλιτώσουν!

Το ένα ζήτημα είναι ότι η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ φαίνεται να… πετάει την μπάλα στην κερκίδα, σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις, στον φάκελο της Ξάνθης. Έτσι αντί να της επιβάλει την αυστηρότερη ποινή, που είναι η αφαίρεση βαθμών και η απαγόρευση μεταγραφών, η εισήγηση γίνεται με βάση το άρθρο 8, του κανονισμού αδειοδότησης της ΕΠΟ, το οποίο προβλέπει μόνο… πρόστιμο!

Βέβαια, αυτή η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική, αλλά συνήθως γίνεται δεκτή. Πράγμα που σημαίνει ότι καλλιεργείται κλίμα για να πέσει η Ξάνθη στα.. μαλακά και να τη γλιτώσει μόνο με χρηματικό πρόστιμο.

Αναλυτικά το άρθρο 8: 3. Ειδικότερα για την περίπτωση υποβολής ψευδών, ανακριβών ή /και παραπλανητικών στοιχείων προς εξασφάλιση άδειας συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις, με γνώμονα την προστασία των διοργανώσεων και ενδεχόμενων συμφωνιών εμπορικής εκμετάλλευσης, στα πλαίσια ανάκλησης της άδειας θα επιβάλλονται κατ’ εξαίρεση, σε σχέση με την εκάστοτε ποινή, οι κάτωθι κυρώσεις:

Επιβολή προστίμου ύψους από 150.000€ έως 200.000€ το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις από την ημερομηνία έκδοσης της τελεσίδικης απόφασης.

Σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε και την προπαγάνδα των ΜΜΕ που στηρίζουν τον ΠΑΟΚ, όλως τυχαίως να υποστηρίζουν και την Ξάνθη! Αυτοί, λοιπόν, κάνουν το… μαύρο, άσπρο, καθώς θεωρούν ότι μετά την παρέμβαση του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, η ΕΕΑ δεν έχει αρμοδιότητα επιβολής ποινής. Και ως γνωστόν η Ξάνθη, απειλείται με υποβιβασμό. Όμως, η ΕΕΑ ελέγχει εάν υπάρχει παράβαση του νόμου και ο νόμος προβλέπει μέχρι και υποβιβασμό!

Επίσης, αν η ΕΕΑ δεν είχε αρμοδιότητα, δεν θα υπήρχε λόγος να εκδίδονται πιστοποιητικά συμμετοχής των ομάδων στις διοργανώσεις. Τα πιστοποιητικά αυτά εκδίδει η ΕΕΑ, ενώ το τμήμα αδειοδότησης δίνει άδειες και τα κριτήρια είναι διαφορετικά.

Διαβάστε επίσης

Μαρτίνς: «Μαχητές»!

Μαρτίνς: «Μαχητές»!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δίνει το σύνθημα για το σημαντικό ματς στην Κρήτη!

Καμαρά: «Είμαι 100% εδώ»

Καμαρά: «Είμαι 100% εδώ»

Ο μέσος του Ολυμπιακού μίλησε για το ματς με τον ΟΦΗ, αλλά και τα μεταγραφικά σενάρια, γύρω από το όνομά του.