Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Φώναζαν» οι ακατάλληλοι

«Φώναζαν» οι ακατάλληλοι
Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020 - 09:04
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πως έγινε και... φώναζαν οι ακατάλληλοι; Στον ειδικό πίνακα, δηλαδή στους διαιτητές και βοηθούς που πιστοποιήθηκαν για το VAR, έβαλαν αυτούς που προκαλούσαν και φυσικά δεν ανακοινώθηκε ποτέ, παράλληλα δεν έγιναν γνωστά και τα κριτήρια. Μιλάμε για την... αποθέωση της αδιαφάνειας στη διαιτησία. Αποτέλεσμα; Όπως και στα γήπεδα, τα έκαναν μαντάρα και στο VAR, όπου ούτε εκεί υπήρχε 50-50 στη διατησία, αλλά αποφάσεις-αίσχος. Γνωστή η... περίπτωση με τους Φωτιά, Ευαγγέλου στο Βόλος-Ολυμπιακός.

Πιο συγκεκριμένα, για το VAR πιστοποιήθηκαν οι 16 από τους 26 διαιτητές και οι μισοί από τους πενήντα βοηθούς, οι οποίοι από τους ορισμούς φάνηκε ποιοι είναι. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος ειδικός πίνακας κατέρριψε και τον μύθο ότι τάχα, ο Περέιρα και η... κομπανία του (σ.σ. την πιστοποίηση έκανε ο Κουκουλάκης) δεν ελάμβαναν υπόψη τις ενώσεις.

Και να σκεφτεί κανείς, η ΚΕΔ από την αρχή είχε δείξει ότι τους υπολογίζει όλους για το VAR και παραμένει άγνωστο, ποτέ δεν εξήγησε, τι άλλαξε. Απόδειξη επιστολή που έστειλε στις 27 Φεβρουαρίου 2019 με την οποία ζητούσε από τους ρέφερι να κάνουν εντατική μελέτη για το VAR. Αναλυτικά: «Αξιότιμοι Κύριοι/Κυρίες,

Σε συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας για το VAR, σας αποστέλλουμε την πιο πρόσφατη έκδοση πρωτοκόλλου χρήσης του, η οποία επικεντρώνεται σε τομείς που αφορούν αμιγώς VAR-Διαιτητικά Θέματα.

Δοθείσης της ευκαιρίας, θα θέλαμε να σας παρακινήσουμε να εντείνετε τις προσπάθειές σας για την μελέτη του, ώστε να είστε σε θέση να ανταποκριθείτε όσο καλύτερα γίνεται ενόψει της απαιτητικής συνέχειας».

Η απόδειξη της αποτυχίας και στο VAR, φυσικά πάλι δεν παραιτήθηκε κανείς, ούτε πήγε σπίτι του κάποιος ρέφερι, είναι ότι και στον έλεγχο των φάσεων οι ομάδες ζήτησαν ξένους διαιτητές. Σε κάποια ματς έγινε αυτό, δηλαδή ξένοι στο χορτάρι και στο VAR, όμως ζήτησαν, μετά από αίτημα του Ολυμπιακού στη Λίγκα, να γινόταν «αποκλειστικά» και στα πλέι οφ.

Μετά και από αυτό, δηλαδή το... κάζο στο VAR, είναι ιεροσυλία να κυκλοφορούν κάποιοι και να λένε ότι είναι διαιτητές. Και ξέρετε ποιο είναι το απαράδεκτο; Οι ίδιοι προκάλεσαν με τις αποφάσεις τους στο χορτάρι, οι ίδιοι και με το VAR! Άλλοι πήγαιναν στην οθόνη μέχρι και για τα πλάγια άουτ, άλλοι με κριτήριο με ποια ομάδα είχε να κάνει κάποια φάση, αλλιώς δεν πήγαιναν καθόλου, ενώ ποτέ δεν δόθηκαν οι διάλογοι στη δημοσιότητα.

Διαβάστε επίσης