Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Βαλμπουενά είναι κάτι περισσότερο από ποδοσφαιριστής…

Ο Βαλμπουενά είναι κάτι περισσότερο από ποδοσφαιριστής…
Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020 - 10:28

Ο Ολυμπιακός ευτυχεί να έχει στις τάξεις του έναν υπέροχο ποδοσφαιριστή. Αγωνιστικά μιλώντας, ο Ματιέ Βαλμπουενά αποδείχθηκε ευλογία για τον Θρύλο και η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη, να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα, το περασμένο καλοκαίρι, έχει στεφθεί, ξεκάθαρα, με απόλυτη επιτυχία. Ο Βαλμπουενά έδωσε τόσα πολλά στον Ολυμπιακό, αγωνιστικά πάντα. Γκολ, ασίστ, ενέργεια στο παιχνίδι, καθοδήγηση, αρχηγική συμπεριφορά στα δύσκολα. Έκανε και πολλά παραπάνω, από όσα θα περίμενε κανείς να δει, σε αυτή την, προχωρημένη είναι η αλήθεια -ποδοσφαιρικά- ηλικία, στην οποία βρίσκεται. Ο Ματιέ απέδειξε ότι εδώ βιώνει τη δεύτερη νιότη του.

Δεν είναι όμως, μόνο η αγωνιστική παρουσία του, εκείνη που μετράει για τον Ολυμπιακό. Εκείνη είναι, πλέον, δεδομένα εξαιρετική. Εκείνο που κάνει και μπορεί να κάνει ακόμη περισσότερο, τη διαφορά, είναι η παρουσία του ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι μία τεράστια προσωπικότητα, ένας άνθρωπος του αθλήματος, ο οποίος με τη συνολική του παρουσία, εντός και εκτός τερέν, μπορεί να δέσει το όνομά του με τον Θρύλο για πολλά χρόνια!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει πράγματα από τον Ματιέ Βαλμπουενά, ακόμη και όταν εκείνος δεν αγωνίζεται. Ο τρόπος με τον οποίο μίλησε για τον Τσιμίκα και τον Καμαρά και πως θα τους πρότεινε στη Μαρσέιγ, λέει πολλά. Όχι μόνο για την απλοϊκή σκέψη, του ότι μπορεί να προμοτάρει, έτσι εύκολα, έναν συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό. Αλλά γιατί ως μία τεράστια προσωπικότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μπορεί να προμοτάρει συνολικά τον Θρύλο. Καλή ώρα, όπως το κάνει και ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος έχει, πλέον, έναν άλλο ρόλο, εκτός αγωνιστικού χώρου…

Ο Ολυμπιακός έχει ακόμη να πάρει πολλά πράγματα, αγωνιστικά, από τον Ματιέ Βαλμπουενά. Παράλληλα, έχει να κερδίσει και πολλά πράγματα, εξωαγωνιστικά. Και στον Ολυμπιακό έχουν την τεχνογνωσία να το κάνουν.

Διαβάστε επίσης