Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πόντιος Πιλάτος» το CAS

«Πόντιος Πιλάτος» το CAS
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 - 15:03
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι τρεις διαιτητές-δικαστές του CAS έγιναν... Πόντιοι Πιλάτοι και ένιψαν τας χείρας τους στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Αφενός έκανε δεκτές τις δυο προσφυγές, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, αφετέρου επέστρεψε στην υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Αυτό σημαίνει ότι οι επτά βαθμοί επιστράφηκαν στον ΠΑΟΚ (σ.σ όμως δεν επέστρεψε τους 7 βαθμούς στην Ξάνθη) και στην Ξάνθη, μέχρι να αποφασίσει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αφού αυτή μπει στην ουσία. Με άλλα λόγια, το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο έκανε δεκτές και τις δύο προσφυγές, και του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ και γύρισε την υπόθεση πίσω στην Επιτροπή Εφέσεων για να δικάσει, όμως τα στοιχεία είναι επιβαρυντικά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, σε νέα βάση.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους δεν υπάρχει αθώωση του ΠΑΟΚ Απλά, η υπόθεση θα εξεταστεί από την αρχή και είναι αβαντάζ του Ολυμπιακού το γεγονός ότι τον αναγνώρισε ως διάδικο. Το θέμα που δημιουργείται είναι τι θα γίνει στην περίπτωση που η Εφέσεων εμείνει στην αφαίρεση επτά βαθμών, αν θα είναι από το τρέχον πρωτάθλημα ή από του χρόνου. Για το τρέχον δεν προλαβαίνει.

Με την απόφαση του CAS εκτίθεται η ΕΠΟ η οποία «συλλαμβάνεται» εκτός τόπου και χρόνου. Δεν έχει μια σωστή δικονομία για τα δικαστικά όργανά της. Όλα είναι... μπάχαλο!

Αναλυτικά πως διαμορφώνεται η βαθμολογία:

  1. Ολυμπιακός 85
  2. ΠΑΟΚ 68
  3. ΑΕΚ 65
  4. Παναθηναϊκός 52
  5. Άρης 38
  6. ΟΦΗ 36

Διαβάστε επίσης