Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η... εξυγίανση δημιούργησε χάος στην Επιτροπή Εφέσεων

Η... εξυγίανση δημιούργησε χάος στην Επιτροπή Εφέσεων
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 - 22:23
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είναι τα αποτελέσματα του μπούλινγκ του ΠΑΟΚ στους αθλητικούς δικαστές. Εξαιτίας αυτού παραιτήθηκαν οι Φιλόπουλος, Βρυώνης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Αποτελεί κοινό μυστικό πως η κίνησή τους ήταν αιτία του μπούλινγκ του ΠΑΟΚ, που παρότι απορρίφθηκε η καταγγελία του σε βάρος τους από τον Αρειο, όμως εντάθηκε, με αφορμή την... επιστροφή της υπόθεσης, με απόφαση του CAS.

Όπως φάνηκε η κίνησή τους είχε και παρενέργειες, καθώς είχαμε άρνηση διορισμών και από την Παγώνα Παναγιώτου, τον Ιωάννη Παπαϊωάννου και την Χαρίκλεια Ηλιοπούλου, που δεν αποδέχθηκαν , αν και εξελέγησαν στη ΓΣ της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου. Επίσης, ακολούθησε και ο Στέφανος-Γρηγόριος Φετζιάν που επίσης δεν αποδέχθηκε τον διορισμό του.

Σήμερα (17/07) παραιτήθηκε και ο Νίκος Βόκας που ήταν στην έδρα (μαζί με τους Φιλόπουλο, Βρυώνη) που έβγαλε την απόφαση με την οποία καταδίκασε τον ΠΑΟΚ για πολυϊδιοκτησία και για την ιστορία μειοψήφησε. Επίσης, παραιτήθηκαν και οι εφέτες, Βασιλική Βλαχοπαναγιώτου και η Αδαμαντία Γκόγκολη.

Αρα, από τους πέντε τον αποδέχθηκε μόνο Αποστολίνα Παντελίδου. Όμως, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν μπορεί να λειτουργήσει με τέσσερις, αλλά «απαιτούνται» πέντε δικαστές.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Εχουμε το απόλυτο χάος και την οριστική διάλυση στην αθλητική δικαιοσύνη. Η... εξυγίανση δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Για να λειτουργήσει η Επιτροπή Εφέσεων θα πρέπει να γίνει ΓΣ της ΕΠΟ για να εκλεγούν άλλοι δικαστές, με λίστα που θα σταλεί από το δικαστικό συμβούλιο και παράλληλα να αποδεχθούν τον διορισμό τους. Αναμένεται πρόβλημα με τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στην Ευρώπη. Δεν θα έχουν τελεσιδικήσει δικαστικές υποθέσεις.

Μεγάλη ντροπή και για την ΕΠΟ οι πρωτοφανείς καταστάσεις που δεν σχολιάζουν ο Αρειος Πάγος και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Διαβάστε επίσης