Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρίμπαλο από την ομαδάρα του Μαρτίνς και ερχόμαστε για τον τελικό στο... γήπεδό σας!

Τρίμπαλο από την ομαδάρα του Μαρτίνς και ερχόμαστε για τον τελικό στο... γήπεδό σας!
Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 - 21:55

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το πρωτάθλημα και τα πλέι οφ ο Ολυμπιακός, μιας και νίκησε 3-0 την ΑΕΚ, με μπαλάρα για... βαριά ένα μισάωρο και παίζοντας «σβηστός» στο υπόλοιπο. Ο Βαλμπουενά στο 10’, ο Ραντζέλοβιτς με... αλήτικη γκολάρα στο 21’ και ο Καμαρά στο 73’ σημείωσαν τα γκολ του Θρύλου. Και τώρα ο τελικός του Κυπέλλου και το νταμπλ!

Τι ομαδάρα!
Ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο παιχνίδι. Στα 27 δευτερόλεπτα έκανε ευκαιρία! Λάθος του Τσιντώτα, γύρισμα του Ραντζέλοβιτς, αλλά ο Ελ Αραμπί από πολύ καλή θέση έκανε κακό τελείωμα. Ευκαιρία είχε ο Θρύλος και στο 3’ με τον ίδιο πρωταγωνιστή: Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά αστόχησε για πολύ λίγο. Στο 7’ ο Βαλμπουενά έκανε το σουτ στην κίνηση, μετά τη λάθος έξοδο του Τσιντώτα, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Η ΑΕΚ απείλησε στο 8’ με τον Σιμάνσκι (λίγο άουτ) και το 1-0 ήρθε στο 10’: Ο Καμαρά έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Φορτούνης την κεφαλιά-πάσα και ο Βαλμπουενά με σουτ στην κίνηση, μέσα από την περιοχή, έδωσε το προβάδισμα στον Θρύλο. Στο 17’ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό, με διαφορά λίγων δευτερολέπτων. Στην πρώτη φάση, ο Σα έκανε το βολέ, ο Ελ Αραμπί κατέβασε, γύρισε στον αμαρκάριστο Ραντζέλοβιτς και ο Τσιντώτας απέκρουσε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σισέ έπιασε την κοντινή κεφαλιά και ο πορτιέρο της ΑΕΚ έβγαλε ξανά. Στο 20’, η ΑΕΚ απείλησε (μετά από λάθος συνεννόηση του Σα με τον Σισέ) με τον Βέρντε, αλλά ο Σα απέκρουσε με τα πόδια. Στο 21’ ήρθε κι άλλο γκολ, το δεύτερο: Ο Φορτούνης έκανε μεγάλη μπαλιά, ο Ραντζέλοβιτς άδειασε θαυμάσια τον Μπακάκη και τελείωσε με εξωτερικό. ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΚΟΛΑΡΑ! Κάπου εκεί, όμως, ο Ολυμπιακός φάνηκε σαν να κατεβάζει ταχύτητα. Το ημίχρονο έκλεισε με δύο καλές στιγμές για την ΑΕΚ: Στο 43’ ο Σιμάνσκι σούταρε και ο Σα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 45’ ο Σα απέκρουσε το πλασέ στο τετ α τετ με τον Βέρντε (που είχε νικήσει νωρίτερα τον Σισέ). Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 2-0, παίζοντας μπαλάρα για ένα διάστημα.

Σβηστό(ς)... τρίμπαλο!
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο όπως έκλεισε το πρώτο: Σβηστός! Ο Μαρτίνς έβγαλε τον Ελ Αραμπί στο 62’ και ο Φορτούνης πέρασε στην κορυφή. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, είχε κάποιες καλές στιγμές (Μάνταλος στο 53’ και στο 58’, μεγάλη επέμβαση ο Σα στη δεύτερη, Λιβάγια στο 66’) αλλά μέχρι εκεί. Ο Θρύλος, πάντως, έφτασε και στο 3-0 στο 73’: Πίεσε ψηλά, ο Καμαρά έκλεψε από τον Οικονόμου, ο Φορτούνης έδωσε στον Βαλμπουενά, ο Γάλλος σούταρε, ο Οικονόμου απέκρουσε με το στήθος πάνω στη γραμμή και ο Καμαρά από κοντά έκανε το 3-0. Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. 30’ μπαλάρας ήταν αρκετά να κάνει πλάκα στην ΑΕΚ. Τη νίκησε 3-0, έκλεισε το πρωτάθλημα με άλλη μία νίκη και πηγαίνει αρχικά στον τελικό του Κυπέλλου για να πάρει και αυτό το τρόπαιο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Καμαρά, Φορτούνης (89’ Χριστοδουλόπουλος), Γκιλιέρμε, Ελ Αραμπί (62’ Μπουχαλάκης), Τσιμίκας, Μπα (74’ Παπαδόπουλος), Βαλμπουενά (74’ Τοροσίδης), Σισέ, Γκασπάρ, Ραντζέλοβιτς (62’ Μασούρας).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σιμάνσκι, Βέρντε (61’ Λιβάγια), Σιμόες, Αραούχο (61’ Ολιβέιρα), Αλμπάνης (46’ Κρίστισιτς), Μάνταλος (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Σβάρνας, Παουλίνιο.

Διαβάστε επίσης