Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πιο μάγκικο! Το πιο γλυκό! Για αυτό πανηγυρίστηκε έτσι...

Το πιο μάγκικο! Το πιο γλυκό! Για αυτό πανηγυρίστηκε έτσι...
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 - 21:51

Ημέρα γιορτής, χαράς και ατελείωτης υπερηφάνειας ήταν η 19η Ιουλίου για σύσσωμη την οικογένεια του Ολυμπιακού. Πάμε, όμως, να τα πάρουμε με τη σειρά…

Η… αρχή έγινε με το τρίμπαλο (3-0) επί της ΑΕΚ, στο Καραϊσκάκη, για τη 10η και τελευταία αγωνιστική της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πάρτι κόντρα στην ομάδα του Καρέρα και ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση.

Αυτό, όμως, ήταν απλά το… ορεκτικό της βραδιάς. Τα… προεόρτια, που λένε! Ακολούθησε η μεγαλειώδης φιέστα του Θρύλου, που πανηγύρισε το 45ο πρωτάθλημα της τεράστιας, ατελείωτης και ένδοξης ιστορίας του. Οι παίκτες, ο Πέδρο Μαρτίνς, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο κόσμος, όλοι μαζί, γιόρτασαν με την ψυχή τους την κούπα.

Γιόρτασαν με την ψυχή τους τον πιο μάγκικο τίτλο! Τον πιο γλυκό από όλους! Οι λόγοι προφανείς και ξεκάθαροι. Για μία ακόμα χρονιά, οι Πειραιώτες δέχθηκαν ανηλεή πόλεμο, σε όλα τα επίπεδα, από ένα ολόκληρο σύστημα «εξυγίανσης». ΕΠΟ, ΚΕΔ, «συμμαχίες», τα πάντα είχε το… μενού.

Όλοι μαζί οι καταστροφείς του ελληνικού ποδοσφαίρου, προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου όσον αφορά στην επιστροφή εκεί που έχει συνηθίσει και αξίζει να βρίσκεται. Ωστόσο, η ομάδα του Πειραιά τους κέρδισε όλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τους εξέθεσε πανηγυρικά. Φανέρωσε τη «γύμνια» όλης της… εξυγίανσης! Μάγκικα και Πειραιώτικα.

Για αυτό το λόγο, λοιπόν, το 45ο πανηγυρίστηκε όσο κανένα άλλο πρωτάθλημα. Από ομάδα και κόσμο. Γίναμε μάρτυρες ενός ξεσπάσματος Ολυμπιακής χαράς, υπερηφάνειας, ενθουσιασμού και μπόλικης… τρέλας! Και, ναι, αυτό τον τίτλο τον γουστάρουμε όσο κανέναν άλλο.

Από εκεί και πέρα, όπως γίνεται αντιληπτό, ο πόλεμος στον Ολυμπιακό συνεχίζεται, αυτή τη φορά όσον αφορά στη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Βλέπουμε ξανά μία η ΕΠΟ, η οποία δεν μπορεί να διοργανώσει ούτε ένα ματς τη χρονιά, επιβεβαιώνοντας ξανά πόσο ανίκανη και επικίνδυνη είναι με την αναβολή του τελικού.

Βλέπουμε, από την άλλη, μία ΑΕΚ, η οποία κρύβεται πίσω από την Ομοσπονδία, τονιζοντας πως συμφωνεί με ό,τι αποφασίσει η αρμόδια αρχή. Ο Θρύλος προτείνει στην... αρμάδα του Μελισσανίδη να διεξαχθεί κανονικά ο τελικός είτε στις 28, είτε στις 29 Ιουλίου, μέσα στο σπίτι τους, αλλά αυτοί δεν δίνουν καμία ουσιαστική απάντηση. Ξέρουν μονάχα να μιλούν για... διαφορετικότητα και αξιακές σαχλαμάρες.

Από την άλλη, αποκαλύπτει ο Κώστας Καραπαπάς πως ο Γραμμένος παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός έχει δίκιο για τον τελικό και ο ίδιος δέχεται πιέσεις και βγαίνει λίγο αργότερα η Ομοσπονδία να κάνει το άσπρο-μαύρο, δίχως να πείθει κανέναν.

Κάποιοι, λοιπόν, συνεχίζουν στο γνωστό δρόμο που χάραξαν, αυτόν της απαξίωσης και του εξευτελισμού του προϊόντος, ωστόσο για μία ακόμα φορά θα ηττηθούν πανηγυρικά!

Διαβάστε επίσης