Ντουντούκα
Δεν χάνεται το 46ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Τι χάος…

Τι χάος…
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 - 10:49

Φαίνεται σε όλα. Σε κάθε έκφανση της ποδοσφαιρικής καθημερινότητας. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται, στα πάντα, σε διαφορετικό επίπεδο, από τους… «ανταγωνιστές» του, στην Ελλάδα. Κανείς εξ αυτών, δεν μπορεί να συναγωνιστεί τη δυναμική του Ολυμπιακού και να τον κοντράρει. Αγωνιστικά, διοικητικά, μεταγραφικά.

Στεκόμαστε, εν προκειμένω, σε αυτό το τελευταίο. Αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά, στα ποσά, τα οποία συζητούνται, γύρω από ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και γύρω από ποδοσφαιριστές των άλλων ομάδων.

Ενδεικτικά παραδείγματα:

Ο Ολυμπιακός πούλησε τον Τσιμίκα 16 εκ. ευρώ και βάλε, με τη συμφωνία να πηγαίνει για τα… 20 εκ. ευρώ, με μπόνους.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να πουλήσει τον Πέτρο Μάνταλο στην Αλ Νασρ, για 4,3 εκ. ευρώ. Ο ποδοσφαιριστής φέρεται να είναι «με τις βαλίτσες στο χέρι».

Ο Ολυμπιακός έχει εισπράξει το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού για τον Καμαρά. Συζητάει μόνο για ένα ποσό άνω των 20 εκ. ευρώ, για την πώλησή του.

Ο ΠΑΟΚ συζητάει για την ενδεχόμενη πώληση του Γιαννούλη και τα ποσά που ακούγονται είναι της τάξεως των 5 εκ. ή 6 εκ. ευρώ.

Ο Ολυμπιακός πούλησε τον Ντανιέλ Ποντένσε στη Γουλβς, τον περασμένο Γενάρη για 20 -και βάλε- εκ. ευρώ.

Η ΑΕΚ συζήταγε για τον Λιβάγια, με τη Φενέρ και οι Τούρκοι φέρονταν να προσφέρουν στην ΑΕΚ 2,5 εκ. ευρώ, για τον Κροάτη.

Οι διαφορές είναι τεράστιες. Και ενδεικτικές, του τι ρόστερ έχει φτιάξει, μέσα σε δύο χρόνια περίπου, ο Ολυμπιακός. Ρόστερ, το οποίο δίνει την καλύτερη απάντηση, στην «εξυγίανση» και στις μεθόδους της. Ρόστερ, το οποίο ούτε αυτές οι μέθοδοι κατάφεραν να… σταματήσουν, την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Ο Ολυμπιακός έχει δουλέψει πολύ και στο μεταγραφικό κομμάτι, χτίζοντας το όνομά του και ανεβάζοντας κατακόρυφα την αξία του, ως ομάδα και ως συνομιλητής, στο τραπέζι των μεταγραφικών διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε επίσης