Ντουντούκα
Δεν χάνεται το 46ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Καρεμπέ: «Είναι… ορόσημο!»

Καρεμπέ: «Είναι… ορόσημο!»
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 - 13:25

Ο Κριστιάν Καρεμπέ είναι μία παγκόσμια προσωπικότητα. Τραβάει διαρκώς τα βλέμματα, καθώς έχει πετύχει σπουδαία πράγματα, στην καριέρα του, ως ποδοσφαιριστής και συνεχίζει να κερδίζει τρόπαια, ως στέλεχος του Ολυμπιακού! Ο Καρεμπέ παραχώρησε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδας Le Parisien και ως κάτοχος του Champions League, στο παρελθόν, ρωτήθηκε για τον πολύ πρόσφατο τελικό.

«Το Champions League είναι το ορόσημο για συλλόγους που θέλουν να είναι μέρος των μεγάλων της Ευρώπης. Προφανώς, χρειάζεται δουλειά, φιλοσοφία, στρατηγική. Η Παρί ΣΖ μόλις έγινε 50 χρονών. Μια νίκη στον τελικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια όμορφη γιορτή αυτής της επετείου. Κρίθηκε σε μικρές λεπτομέρειες. Υπάρχει μόνο ένα γκολ διαφορά. Ήταν μια μικρή έλλειψη συγκέντρωσης αλλά και εμπειρίας που έκανε τη διαφορά», είπε αρχικά.

«Και οι δύο ομάδες ήταν νευρικές. Για άλλη μια φορά, η εμπειρία μίλησε παρόλο που οι Νάβας, Ντι Μαρία και Νείμάρ ήταν εκεί για να παρακινήσουν και να εμπνεύσουν την ομάδα του Παρισιού. Από την άλλη πλευρά, υπήρχαν και πρώην νικητές όπως ο Μίλερ που έχουν την εμπειρία να κερδίσουν. Και πάνω απ 'όλα, η Μπάγερν είναι μια μηχανή που έχει προετοιμαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην Παρί ΣΖ, υπάρχει ταλέντο, αλλά χρειάζεται σταθερότητα.

Όταν ήμουν στο Ρεάλ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπήρχαν νέοι που έπαιζαν εκεί για πολύ καιρό και έπαιζαν με πρωταθλητές. Γκούτι, Ραούλ, Κασίγιας...Συνίσταται η παροχή αυτής της κουλτούρας νίκης. Στη La Cantera (σ.σ: το κέντρο προπόνησης της Ρεάλ Μαδρίτης), γνωρίζουν ότι είναι μια εκπαίδευση, μια παράδοση.

Όταν βλέπετε τον Κομάν, που προπονήθηκε στην Παρί ΣΖ, αλλά που έφυγε όπως πολλοί άλλοι, είναι δύσκολο. Στην Μπάγερν, Νόιερ, Κίμιχ, Μίλερ προέρχονται από τον σύλλογο. Στην Παρί ΣΖ, μόνο ο Κιμπεμπέ είναι. Πρέπει να το σκεφτούμε: γιατί έφυγαν τα νεαρά ταλέντα της Παρί ΣΖ;», πρόσθεσε.

«Νομίζω όμως ότι δεν πρέπει να πετάμε τα πάντα. Υπήρχε ακόμη μια καλή εξέλιξη με αυτή την πρόκριση στον τελικό. Απλώς δεν έπαιζαν. Δεν ξέρω αν συγκρατήθηκαν από την πίεση, αλλά συνέβη. Δυστυχώς, δεν είδαμε πολλά εκτός από μικρούς σπινθήρες. Η Παρί ΣΖ θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα. Αλλά η Μπάγερν κατάφερε να συγκρατήσει τους Νεϊμάρ και Μπαπέ.

Όμως αυτό είναι το ίδιο το νόημα της ζωής: στη δυσκολία, μαθαίνουμε και συνεχίζουμε να προχωρούμε. Κάθε αγώνας είναι μια μαθησιακή διαδικασία. Ελπίζω να αναπτυχθούν. Αλλά μόνο οι ηγέτες της Παρί ΣΖ μπορούν να έχουν αυτόν τον προβληματισμό. Ακόμα και στα προημιτελικά, η Παρί ΣΖ κέρδισε μόνο στο τέλος του αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και εκεί, πρέπει να προκύψουν οι ερωτήσεις: γιατί ενάντια στην Αταλάντα, ήταν δύσκολο; Οι ερωτήσεις είναι εκεί», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης