Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μετά τον Αστέρα έχει… αστέρια

Μετά τον Αστέρα έχει… αστέρια
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 - 22:49

Ο πρώτος μεγάλος στόχος της σεζόν κρίνεται κατά το… ήμισυ στο παιχνίδι της Τετάρτης 23/9 με την Ομόνοια. Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πλήρως τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου αγώνα. Ο Ολυμπιακός θέλει ένα «καθαρό» σκορ που θα του δώσει ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Chmapions League.

Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης δεν ήταν ακριβώς πρόβα τζενεράλε για την συγκεκριμένη αναμέτρηση ωστόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού δοκίμασε, με μέτρο, κάποια πράγματα. Αρχικά χρησιμοποίησε τον Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος μέσος είναι αφενός πανέτοιμος σε θέμα φυσικής κατάστασης, αφετέρου είναι ακόμα πίσω σε επίπεδο τακτικής και τρόπο παιχνιδιού. Είναι απόλυτα λογικό μιας και δεν είναι πολλές ημέρες στο Ρέντη. Έτσι ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» πήρε το λελογισμένο ρίσκο να τον βάλει στο ματς με τους Αρκάδες, δίνοντάς του πολύτιμα λεπτά συμμετοχής.

Η Ομόνοια δεν τρομάζει ως αντίπαλος ωστόσο μπορεί αν προκαλέσει προβλήματα. Η κυπριακή ομάδα έχει φτάσει ως τα play-off του Champions League μόνο με αγώνες... θρίλερ. Για να φτάσει στον τρίτο γύρο προκριματικών, χρειάστηκε να αποκλείσει την Αραράτ από την Αρμενία και την Λέγκια Βαρσοβίας και τα δύο ματς στην παράταση. Στη συνέχεια απέκλεισε τον Ερυθρό Αστέρα στα πέναλτι. Είναι ένα δείγμα πως πρόκειται για ομάδα που δεν τα παρατάει εύκολα. Στον τελευταίο αγώνα με τους Σέρβους αγωνίστηκε με 4-2-3-1 .

Ο «El professor» είναι πλήρως ενημερωμένος για όλα αυτά. Άλλωστε έχει πάρει γεύση από τους Κύπριους και από το φιλικό στο Ρέντη. Είπαμε… γεύση, φιλικό ήταν. Τα δύο παιχνίδια κρύβουν παγίδες τις οποίες ο τεχνικός των Πειραιωτών θα προσπαθήσει να αποφύγει.

Για τους λάτρεις της στατιστικής ο Ολυμπιακός έχει αρνητική παράδοση σε ευρωπαϊκούς αγώνες επί κυπριακού εδάφους. Όπως και να έχει οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Αν δεν τις σπάσει ο Θρύλος τότε ποιος;

Η σημερινή (19/9) αποθεραπεία θα δώσει την θέση της σε προπονήσεις στοχευμένες στον αγώνα της Τετάρτης. Τόσο σε τακτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η ομάδα προέρχεται από την πιο περίεργη προετοιμασία των τελευταίων χρόνων.

Με αυτά τα δεδομένα ο Ολυμπιακός ξεκινάει να προετοιμάζεται για ένα πολύ σημαντικό ματς. Διακυβεύονται χρήματα και πρεστίζ. Ο Θρύλος πρέπει να είναι συνεπής στο ραντεβού με τα αστέρια…

Διαβάστε επίσης