Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

To μεγάλο «όπλο» του Θρύλου στην Ευρώπη!

To μεγάλο «όπλο» του Θρύλου στην Ευρώπη!
Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024 - 12:32

Ο Ολυμπιακός απέχει πλέον μια ανάσα από τον τελικό του Conference League στις 29 Μαίου και έχει δώσει μέχρι στιγμής 17 αναμετρήσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ξεκινώντας από τις 10 Αυγούστου και τα προκριματικά κόντρα στην Γκενκ, που ολοκληρώθηκαν με 1-0 με νίκη των Πειραιωτών στο Φάληρο χάρη σε γκολ του Φορτούνη και 1-1 στο Βέλγιο, με το τέρμα του Αλεξανδρόπουλου στο φινάλε.

Συνολικά στο Europa League οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν 10 παιχνίδια, τα τέσσερα για τα προκριματικά και τα υπόλοιπα έξι για την φάση των ομίλων. Σε αυτά τα ματς σκόραραν 19 φορές. Επιπροσθέτως, στο Conference League μέχρι τώρα οι Πειραιώτες έχουν δώσει 7 παιχνίδια στα οποία έχουν βρει δίχτυα 16 φορές, το τελευταίο αυτό με αυτογκόλ των Άγγλων μετά από την «οβίδα» του Σαντιάγκο Έσε, στο 4-2 επί της Άστον Βίλα.

Στο σύνολο σε 17 ευρωπαϊκά παιχνίδια φέτος η ομάδα του Πειραιά έχει φτάσει στον εντυπωσιακό αριθμό των 35 γκολ, κάτι που σημαίνει κάτι παραπάνω από δύο γκολ ανά ματς και αναμφίβολα αυτή η επιθετική παραγωγή αποτελεί ένα μεγάλο «όπλο» στην πορεία προς την κορυφή της Ευρώπης και μάλιστα έχει επιτευχθεί με τρεις προπονητές στο τιμόνι, αφού ξεκίνησε με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, συνέχισε με τον Κάρλος Καρβαλιάλ έστω και για λίγο και ολοκληρώνεται με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Διαβάστε επίσης

Πέμπτη, αργείς;

Πέμπτη, αργείς;

Ομάδα και κόσμος περιμένουν πώς και πώς την μεγάλη ρεβάνς με την Άστον Βίλα για να γράψουν ιστορία!