Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι είναι το Κάρμα;

Τι είναι το Κάρμα;
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020 - 10:38

Ολοένα και πιο συχνά ακούμε ή και χρησιμοποιούμαι στην καθημερινότητά μας την λέξη «κάρμα», στην πραγματικότητα όμως δεν γνωρίζουμε την βαθύτερη σημασία της... Τι είναι το κάρμα; Τι σημαίνει; Χρησιμοποιούμαι σωστά στην καθημερινότητά μας αυτή την λέξη; Με αυτό το άρθρο θα απαντηθούν όλα τα καυτά ερωτήματα για να γνωρίζουμε με ακρίβεια την σημαίνει ο όρος «κάρμα».

Τι σημαίνει η λέξη «κάρμα»

Για να διεισδύσουμε λίγο στην ερμηνεία του κάρμα , σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ετυμολογικά τι σημαίνει αυτή η λέξη. Η προέλευσή της είναι πολύ περισσότερο σανσκριτική , προέρχεται από την λέξη «καρ» που σημαίνει δράση και την λέξη «μα» που σημαίνει αποτέλεσμα. Στην Ινδική γλώσσα η Λέξη Κάρμα δηλώνει το «χρέος» ίσως και για αυτό πολλές φορές έχει κακώς διαρρεύσει ότι το κάρμα είναι ένα βαρύ φορτίο κατά το οποίο πληρώνουμε τα λάθη του χτες ή ότι αποτελεί μία μεγάλη τιμωρία που εκφράζει την ατυχία που πληρώνει κάποιος.

Το κάρμα, είναι η σχέση ανάμεσα στην αιτία αλλά και στο αποτέλεσμα και εκφράζει ότι κάθε πράξη είναι ένα αποτέλεσμα κάποιας συγκεκριμένης αιτίας του παρελθόντος συγχρόνως όμως γίνεται και η αιτία των πράξεων που θα ακολουθήσουν στην πορεία του μέλλοντος. Με απλά λόγια λοιπόν το κάρμα δηλώνει ότι κάθε πράξη έχει μία συγκεκριμένη αιτία, ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα και η πράξη του σήμερα, φέρνει και το αποτέλεσμα του αύριο! Το κάρμα λοιπόν λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο σύμφωνα με το νόμο της δράσης και της αντίδρασης, της δικαιοσύνης και της ισορροπίας, της αιτίας και του αποτελέσματα.

Για να αποδεχθούμε το «κάρμα» σημαίνει ότι έχουμε αποδεχθεί και τον όρο της Μετενσάρκωσης κάτι το οποίο και συναντάμε στον Ινδουισμό και στον Βουδισμό. Σύμφωνα με τον Χριστιανισμό, ο άνθρωπος μπορεί να καθαριστεί και να απελευθερωθεί από τις αμαρτίες του, με την μετάνοια ...

Κατανόησε καλύτερα το κάρμα

Για να κατανοήσεις την λειτουργία του κάρμα αρκεί να σκεφτείς ότι υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες τις οποίες και θα σου εξηγήσω παρακάτω:

Το κάρμα της παρούσας ζωής: Αφορά τις αιτίες και τα αποτελέσματα τα σκέψεων, των πράξεων στην δεδομένη φάση της ζωής μας. Για παράδειγμα: Ο Γιάννης και η Άννα αγαπιόντουσαν πολύ όμως χώρισαν με διαζύγιο = Το αποτέλεσμα
Η Άννα έκρινε στο παρελθόν πολύ αυστηρά τους δικούς της γονείς που χώρισαν και δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει και να συγχωρήσει το διαζύγιο. Ο Γιάννης είχε πληγώσει άσχημα την Μαρία , την περασμένη του σχέση = Η Αιτία του χωρισμού τους.

Το Κάρμα από μία άλλη ζωή: Η Ιωάννα ταξίδεψε στην Γερμανία για πρώτη φορά, δίχως να γνωρίζει ούτε την γλώσσα, αλλά ούτε και ανθρώπους. Είχε πάντα ωστόσο μία αδικαιολόγητη επιθυμία να επισκεφτεί το Μόναχο και το Στρατόπεδο Νταχάου ... Παρόλο που η Ιωάννα είναι πολύ νεαρή σε ηλικία και δεν γνωρίζει λεπτομέρειες της Ιστορίας, όταν έφτασε στο σημείο αυτό, τα μάτια της γέμισαν με δάκρυα και μπροστά από τα μάτια της πέρασαν εικόνες του παρελθόντος, σαν να είχε ζήσει φρικιαστικές στιγμές σε εκείνο ακριβώς το σημείο!

Το Κάρμα της Οικογένειας: Σίγουρα έχεις ακούσει την παλιά λαϊκή παροιμία «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα ».... Πολύ συχνά είναι φανερό ότι η ζωή μας αποτελεί μία «συνέχεια» της ζωής του γονιού ή κάποιου προγόνου μας και δεν μπορούμε ακόμα να δικαιολογήσουμε το γιατί και το πώς. Εκτός από το γεγονός ότι πολλές φορές μπορεί να πληρώνουμε για τα λάθη των γονέων ακόμα και αν περάσουν δεκαετίες, συχνά παρατηρούμε το γεγονός να παρατηρούνται κύκλοι γεγονότων σε μία οικογένεια...

Πηγή: oroskopos.gr

Διαβάστε επίσης