Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν θα μας τρελάνει ο κύριος Κλάτενμπεργκ, λοιπόν…

Δεν θα μας τρελάνει ο κύριος Κλάτενμπεργκ, λοιπόν…
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 - 14:34

Όχι πως… μασήσαμε τα λόγια του Κλάτενμπεργκ, λες και… γεννηθήκαμε χθες, ή δεν έχουμε ιδέα από ποδόσφαιρο. Τα λόγια του περί… τεχνολογίας και VAR και γραμμών και… ανθρώπινου παράγοντα.

Τα πράγματα είναι απλά και τα εξήγησε ο πρώην διαιτητής της Πρέμιερ Λιγκ, Μαρκ Χάλσεϊ. Τι είπε, μιλώντας σε βρετανικό Μέσο;

«Γνωρίζουμε ότι αυτές οι γραμμές δεν είναι 100% έγκυρες. Ιδιαίτερα σε τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να δούμε πολλά πράγματα. Πότε έφυγε η μπάλα απ’ το πόδι; Ο παίκτης που είναι ο αποδέκτης κινήθηκε αμέσως μετά την πάσα; Ή ακριβώς όταν έφυγε αυτή; Οι διαιτητές τοποθετούν με το χέρι τις γραμμές, άρα δεν μπορεί να είναι 100% σίγουροι σε μια τέτοια κατάσταση». Ένα το κρατούμενο.

«Όταν σου παίρνει τόση ώρα για να ελέγξεις μια φάση, επιβραδύνεις τα πράγματα. Τον ίδιο τον αγώνα. Κάνετε έλεγχο και ξανά έλεγχο και ξανά έλεγχο. Έτσι μπορείς να επιβραδύνεις κάτι και να το κάνεις να μοιάζει όπως εσύ θέλεις. Για μένα από το πρώτο ριπλέι πρέπει να υπάρχει απόφαση. Αν δεν μπορεί κάποιος να βγάλει απόφαση από το πρώτο ριπλέι και βάζει συνεχώς αλλού τις γραμμές, χάνετε ο στόχος και χάνετε και ο σκοπός του VAR». Δύο τα κρατούμενα. Απλά και όμορφα. Κτανοητά; Σαφώς.

Τι μας είπε, τώρα, μεταξύ άλλων ο Κλάτενμπεργκ, χθες;

«Αυτό που υπάρχει είναι μία σύγχυση για τη χρήση του εργαλείου αυτού, του πώς οριοθετούνται οι γραμμές αυτές, οπότε θεώρησα ότι ίσως χρειάζεται να εκπαιδεύσω τον κόσμο πώς λειτουργούν ακριβές οι γραμμές. Πάντα υπεισέρχεται το ανθρώπινο στοιχείο, όμως στο τέλος η τεχνολογία είναι αυτή που αποφασίζει για το αν υπάρχει οφσάιντ ή όχι». Ε, όχι. Δεν θα μας τρελάνουν κιόλας, επειδή… νομίζουν ότι μπορούν.

Διαβάστε επίσης

Επιβεβαιώθηκαν οι Γάλλοι για Καμαρά!

Επιβεβαιώθηκαν οι Γάλλοι για Καμαρά!

Επιβεβαιώθηκαν τα ρεπορτάζ των Γάλλων, για την απουσία Καμαρά, στον Θρύλο! Εκτός πλάνων για το αποψινό ματς με τη Μαρσέιγ, ο Αφρικανός μέσος, μπαίνει σε καραντίνα...