Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τελικά, τι θέση παίζει ο Θανάσης Ανδρούτσος; (video)

Τελικά, τι θέση παίζει ο Θανάσης Ανδρούτσος; (video)
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 - 11:19

Τον γνωρίσαμε καλά, επί Πάουλο Μπέντο. Τότε «βγήκε» στην επιφάνεια και άρχισε να απασχολεί, έκτοτε, την καθημερινότητά μας. Από τότε, μέχρι τώρα, έχει κάνει βήματα προόδου, παίζοντας… όπου του ζητήσει ο προπονητής. Είναι, ίσως, ένας κλασσικός «όπου μου ζητήσει ο προπονητής» παίκτης. Όχι γιατί… δεν πρέπει να έχει θέση. Αλλά γιατί σε μία ομάδα, η οποία είναι υπερ-πλήρης, σε όλες τις γραμμές και σε όλες τις θέσεις, ο Θανάσης Ανδρούτσος μπορεί ακόμη να δώσει πράγματα!

Το έδειξε και χθες, στο Αγρίνιο. Αλλά… ως δεξί μπακ! Τελικά, σε ποια θέση παίζει, ο Θανάσης Ανδρούτσος;

Για να το πούμε απλά, μέσος. Ο Θανάσης Ανδρούτσος είναι κεντρικός μέσος, κάπου μεταξύ 8 και 10. Ίσως και λίγο προς τα δεξιά. Το καλό του πόδι είναι το δεξί, όμως δεν έχει μόνο αυτό. Ο Θανάσης Ανδρούτσος μπορεί να παίξει, όπως απέδειξε χθες και ως δεξί μπακ. Έχει ανασταλτικές αρετές και μπορεί να βοηθήσει και εκεί. Επιθετικό μπακ είναι, όταν παίζει εκεί. Ανεβαίνει. Ανέβηκε και χθες και σέρβιρε γκολ.

Έδωσε πράγματα, όμως ο Μαρτίνς είδε κάτι άλλο, βασικό: Ότι ΟΠΟΤΕ ο Ανδρούτσος μπει στην 11άδα, για να παίξει, είναι σταθερά συνεπής. Σταθερά ουσιαστικός και καλός και προσφέρει. Δεν κάνει, ποτέ, αγγαρεία, δεν μπαίνει ποτέ με… δυσκολία, να παίξει μια θέση που δεν είναι η δική του και συνολικά, δίνει πράγματα, στον Ολυμπιακό. Και το Μαρτίνς το βλέπει, το εκτιμά. Και με κάθε ευκαιρία, τον ανταμείβει.

Διαβάστε επίσης