Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

100 ημέρες κόουτς Γκαρσία: Από το «κάτω», στο «πιο κάτω»… (photos+video)

100 ημέρες κόουτς Γκαρσία: Από το «κάτω», στο «πιο κάτω»… (photos+video)
Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021 - 14:39

Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Ένα-ένα τα βήματα προόδου. Ο μποξέρ-μαθητευόμενος προπονητής που ο ΠΑΟΚ έχει και κάθεται στον πάγκο, ο Πάμπλο ο Γκαρσία, συμπληρώνει 100 ημέρες στον πάγκο της… αγαπημένης του ομάδας. Και έχει κάνει πρόοδο, αγαπητοί!

Δεν είναι και λίγο, άλλωστε, να παραλαμβάνεις μία ομάδα, από έναν προπονητή, ο οποίος πηγαίνει στη Βραζιλία και παίρνει Λιμπερταδόρες, στο -4 από την κορυφή και να… φτάνεις τον Άρη! Ο μεγάλος αντίπαλος του ΠΑΟΚ (ναι, αυτός είναι ο πραγματικός) καθόταν τότε, προσωρινά, μέχρι να έρθει ο Ολυμπιακός, στην πρώτη θέση… Ήταν η 6η αγωνιστική και ο ΠΑΟΚ δεν έπαιζε, αφού το ματς με τον Ολυμπιακό είχε αναβληθεί. Ακολούθησε η αποπομπή Φερέιρα (με τα γνωστά αποτελέσματα για τον Πορτογάλο τεχνικό) και στον πάγκο κάθεται ο Πάμπλο, ο Γκαρσία.

Πως είχαν τότε τα πράγματα; Έτσι:

Αυτή ήταν η εικόνα, σε εκείνο το σημείο. Τι κατάφερε, από τότε, ο Πάμπλο ο Γκαρσία, ο μαθητευόμενος προπονητής, από την Κ19, στον οποίο η οικογένεια Σαββίδη εμπιστεύθηκε τα ηνία της ομάδας; Κατάφερε να… φτάσει τον Άρη. Όχι στην κορυφή όμως. Μεταξύ 3ης και 4ης θέσης παλεύουν οι δυο τους… Κάπου εκεί την έχει την ομάδα του Σαββίδη, ο μποξέρ. Το λες και πρόοδο, αν σκεφτείς ότι ήταν στην… 6η θέση.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ, στις 100 μέρες Γκαρσία κατάφερε μόνο… αυτό. Να πιάσει τον Άρη! Γιατί ο πρωτοπόρος, εν προκειμένω ο ΘΡΥΛΟΣ τώρα, του ξέφυγε στο… +15! Ε, δεν το λες και μεγάλη πρόοδο, σε 100 μέρες, να πας από το -4, στο -15…

Αλλά, ας μην τον αδικούμε τον Πάμπλο τον Γκαρσία. Πέτυχε και αυτό και του ευχόμαστε… μακροημέρευση, για να ζήσουμε και άλλα, σαν κι αυτό:

Διαβάστε επίσης