Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δίνει... βραβεία για λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ

Δίνει... βραβεία για λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ
Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021 - 22:43
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ίδια ιστορία και με τον Φωτιά. Ο διεθνής ρέφερι της ΕΠΣ Πέλλας ευνόησε τον ΠΑΟΚ και πήρε σερί ορισμό, καθώς ο Κλάτενμπεργκ τον όρισε στο ματς Κυπέλλου της Τετάρτης (10/02) ΑΕΚ-Βόλος. Όμως, δεν είναι ο πρώτος ρέφερι που παίρνει... βραβείο, δηλαδή έχει ασυλία, για λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ! Εχουν προηγηθεί κι άλλοι, ακόμη και αν ο Κλάτενμπεργκ παραδέχθηκε ότι έκαναν λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ!

Ιδού, κάποιες περιπτώσεις:

-Την 4η αγωνιστική στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0 ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας), με VAR τον Τζήλο (Λάρισας), με το ματς στο 1-0, δεν δόθηκε πέναλτι στο 67' σε ανατροπή του Σαρδινέρο από τον Μάτος. Ο Τζοβάρας ορίστηκε σερί ως τέταρτος στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος και αμέσως μετά VAR στο Παναθηναϊκός-Βόλος. Ο Τζήλος ορίστηκε σερί VAR στο παιχνίδι Αρης-Απόλλων Σμύρνης.

-Την 9η αγωνιστική στο 91' του αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 σκόραρε ο Ελ Καντουρί, όμως η φάση έπρεπε να σταματήσει, επειδή ο Τσόλακ έκανε επιθετικό φάουλ. Ο Σιδηρόπουλος αμόλησε αετό και ήρθε σε κόντρα με τον Κλάτενμπεργκ υπερασπιζόμενος την απόφασή του. Αν και ο Αγγλος ανέλυσε στην τηλεκριτική του ότι ο διεθνής ρέφερι έκανε λάθος, παρόλα αυτά του έδωσε σερί ορισμό ως VAR στο παιχνίδι Λάρισα-Ατρόμητος.

-Την 10η αγωνιστική, στο παιχνίδι Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2, στο 55' ο Τζόλης κλώτσησε εκτός φάσης τον Σκόνδρα αλλά ο Μανούχος (Αργολίδας) του έδειξε κίτρινη κάρτα αντί για κόκκινη. Λάθος και του VAR (Κουμπαράκης, Παπαδάκης). Ο Μανούχος πήρε σερί ορισμό ως VAR στο ματς της 11ης αγωνιστικής Ατρόμητος-Αρης. Παράλληλα, ο Κουμπαράκης και την επόμενη αγωνιστική ξαναμπήκε VAR στον ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης!

-Την 11η αγωνιστική στο ματς ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0, ο Φωτιάς έδειξε (αρχικά) κίτρινη στον Ελ Καντουρί για την κουτουλιά στον Σουάρεθ και το διόρθωσε μετά από παρέμβαση του VAR! Πήρε σερί ορισμό και σφύριξε Βόλος-Παναιτωλικός (12η).

- Στο 95' του αγώνα της 14ης αγωνιστικής ο Ευαγγέλου (Αθηνών) με τον Μανούχο στο VAR έδωσαν πέναλτι στον Σφιντέρσκι, ενώ η φάση έπρεπε να σταματήσει επειδή «βούτηξε» ο Τζόλης και να του δοθεί κίτρινη για θέατρο αλλά και έμμεσο φάουλ. Ο Ευαγγέλου ορίστηκε αμέσως (15η) στο ΟΦΗ-Λαμία ως ρέφερι VAR, ενώ ο Μανούχος, πήρε επίσης βραβείο, και την ίδια αγωνιστική (15η) σφύριξε ΑΕΚ-Παναιτωλικός!

-Την 16η αγωνιστική, στο ΠΑΟΚ-Βόλος 3-1, έκαναν... θαύματα ο Τζήλος ως διαιτητής και ο Μανούχος στο VAR. Στο 41' υπάρχει πέναλτι του Ιγκανσον στον Περέα και στο 63' έπρεπε να αποβληθεί ο Βιεϊρίνια με δεύτερη κίτρινη. Την 17η αγωνιστική ο Τζήλος ήταν VAR στο Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός και πιο πριν, μεσοβδόμαδα, τέταρτος στο εξ αναβολής Αρης-ΑΕΚ! Ο Μανούχος μπήκε VAR στο ΑΕΛ-Απόλλων, δηλαδή κι αυτός πήρε σερί ορισμό για τη 17η αγωνιστικών.

- Ο Ευαγγέλου, την περασμένη Κυριακή (31/01) σφύριξε ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 5-0 για την 20ή αγωνιστική και στο 43', με το ματς στο 1-0, δεν απέβαλε τον Αουγκούστο, με δεύτερη κίτρινη. Μπορεί ο Γκαρσία να έκανε αλλαγή τον παίκτη του ΠΑΟΚ στο 46' και να εξέθεσε τον Ευαγγέλου, όμως ο Κλάτενμπεργκ τον όρισε τέταρτο στο ματς Αστέρας Τρίπολης-Αρης και σήμερα (8/2) τον έβαλε να σφυρίξει Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα.

Διαβάστε επίσης