Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το μηδέν πίσω Νο1 ζητούμενο…

Το μηδέν πίσω Νο1 ζητούμενο…
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 - 16:19

Παίζει τα ρέστα του ο Ολυμπιακός, σε αυτά τα δύο ματς, με την PSV, για τη συνέχεια της φετινής, ευρωπαϊκής του πορείας. Και στόχος του είναι, φυσικά, το να δηλώσει παρών στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Και όχι να χαιρετήσει πρόωρα, τη διοργάνωση. Για να το κάνει αυτό, πρέπει να ξεπεράσει τους Ολλανδούς. Και για να κάνει ΑΥΤΟ, πρέπει να κάνει, πρώτα, κάτι άλλο: Να κρατήσει την PSV στο μηδέν. Να κρατήσει, δηλαδή, το δικό του μηδέν, πίσω. Στην άμυνα. Τις προκρίσεις τις δίνει η άμυνα. Ειδικά σε ματς διπλά, που το εκτός έδρας γκολ μετράει παραπάνω. Ο Θρύλος χρειάζεται, πάση θυσία, να είναι καλά η άμυνα και να περιορίσει την Αϊντχόφεν, στο ελάχιστο, πίσω.

Μπροστά, ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι είναι ομάδα που σκοράρει. Και ότι μπορεί να βρει το (ή τα) γκολ που χρειάζεται, για να πάρει προβάδισμα. Όμως το μηδέν πίσω είναι υπερ-απαραίτητο. Η PSV είναι μια ομάδα που βρίσκει γκολ και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, απόψε, να μην το βρει. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει και φύγει, από το αποψινό ματς, με μία νίκη καθαρή, δίχως γκολ στο παθητικό του, θα έχει κάνει ένα τεράστιο, πρώτο βήμα, για να μπορέσει να περάσει τη σειρά και να πάει στους «16».

Γι’ αυτό και… σκιζόμαστε όλοι, για να δούμε, αν θα παίξει ο Εμβιλά. Γιατί είναι το καθαρό 6άρι που ο Ολυμπιακός έχει, περισσότερο από ποτέ ανάγκη, για αυτό το ματς!

Διαβάστε επίσης