Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κρίμα και άδικο...

Κρίμα και άδικο...
Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 - 23:57

Αν τα πράγματα με την Άρσεναλ ήταν δύσκολα πριν την έναρξη του αγώνα, το αποτέλεσμα του πρώτου ματς δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-1 στο Καραϊσκάκη από την αγγλική ομάδα, πληρώνοντας δικά του λάθη και μία λάθος διαιτητική απόφαση. Ο Όντεγκααρντ έκανε το 0-1 στο 34’, ενώ τα άλλα γκολ της Άρσεναλ πέτυχαν ο Γκάμπριελ στο 79’, γκολ που θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί για φάουλ, και ο Ελνένι στο 85’. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο να αλλάξει κάπως τα πράγματα, αλλά σπατάλησε ορισμένες μεγάλες ευκαιρίες, όπως εκείνη η ανεπανάληπτη με τον Μασούρα στο 39’. Ισοφάρισε στο 58’ με τον Ελ Αραμπί, το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά δεν τα κατάφερε. Το δεύτερο παιχνίδι είναι στις 18/11 στο «Emirates».

Η Άρσεναλ μπήκε φορτσάτη στον αγώνα και στο πρώτο δεκάλεπτο έβαλε πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό. Απείλησε στο 3’ με το πλασέ του Όντεγκααρντ (λίγο άουτ) και είχε δοκάρι στο 6’. Ο Μπεγερίν σέντραρε, ο Ομπαμεγιάνγκ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Παπασταθόπουλο, ο Σα έκανε μεγάλη επέμβαση και η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι. Μετά το δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ανέβασε κάπως την απόδοσή του και κυκλοφόρησε λίγο τη μπάλα, παίρνοντας ανάσα. Η Άρσεναλ απείλησε και στο 18’ με το φάουλ του Νταβίντ Λουίζ (μπλόκαρε ο Σα) και ο Θρύλος είχε στο 21’ την πρώτη μεγάλη ευκαιρία: Ο Όντεγκααρντ έκανε λάθος γύρισμα, ο Μπρούμα έκλεψε, μπήκε στην περιοχή, αλλά πλάσαρε πάνω στον Λένο που μπλόκαρε άνετα. Στο 24’ ο Ομπαμεγιάνγκ απείλησε με φάουλ, αλλά ο Σα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 33’ ο Λαλά έκανε καθοριστική προβολή στο πλασέ του Γκαμπονέζου φορ της Άρσεναλ. Το 0-1 ήρθε στο 34’ με το μεγάλο λάθος του Σα. Ο Όντεγκααρντ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έπιασε το δυνατό σουτ και νίκησε τον Σα που έκανε λάθος εκτίμηση στη φάση. Ακόμη κι έτσι, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, αν ο Μασούρας είχε πλασάρει στο 39’, ή αν απλώς είχε πασάρει. Ο Έλληνας εξτρέμ έκλεψε από τον Νταβίντ Λουίζ μέσα στην περιοχή και επέλεξε να κάνει πλασέ, το οποίο ήταν άστοχο, την ώρα που δίπλα του ήταν αμαρκάριστος, προ κενής εστίας, ο Ελ Αραμπί! Απίστευτη ευκαιρία! Και τέτοιες δεν θα σου παρουσιαστούν πολλές σε αυτό το επίπεδο.

Με την εκκίνηση του β’ ημιχρόνου, ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, βάζοντας στο γήπεδο Χολέμπας και Φορτούνη, αντί του Ρέαμπτσιουκ και του Βαλμπουενά. Ο Παρτέι σούταρε στο 47’, αλλά ο Σα μπλόκαρε σταθερά και το 1-1 ήρθε λίγο αργότερα. Ο Λένο έκανε την πάσα στον Σεμπάγιος, ο Ελ Αραμπί έκλεψε, προχώρησε μερικά μέτρα και πλάσαρε νικώντας τον Γερμανό τερματοφύλακα. Σκόραρε και φέτος απέναντι στην Άρσεναλ ο Ελ Αραμπί, ο οποίος άγγιξε το 2-1 στο 67’: Μετά από ωραία συνεργασία Φορτούνη-Ραντζέλοβιτς και χαμηλό γύρισμα του Σέρβου εξτρέμ, ο Μαροκινός φορ έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα, αφού κόντραρε στον Μπεγερίν, πέρασε άουτ. Κόρνερ για την ακρίβεια. Η Άρσεναλ απείλησε στο 75’ με το σουτ του Γουίλιαν και προηγήθηκε ξανά στο 79’ με κεφαλιά του Γκάμπριελ για το 1-2: Ο Γουίλιαν σέντραρε, ο Γκάμπριελ σκόραρε με κεφαλιά, αλλά στη διεκδίκηση της μπάλας έχει πάει με τον αγκώνα στον Εμβιλά, φάση στην οποία χτύπησε ο Γάλλος άσος. Η φάση εξετάστηκε στο VAR και ο διαιτητής μέτρησε το γκολ. Στο 85’ ήρθε και το 1-3 για την Άρσεναλ και κάπου εκεί φάνηκε να τελειώνει η πρόκριση. Κανείς δεν πήγε πάνω στον Ελνένι, ο Αιγύπτιος χαφ έπιασε το σουτ, νίκησε τον Σα και έτσι διαμορφώθηκε το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Η Άρσεναλ έψαξε κι άλλο γκολ, ο Ολυμπιακός έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις και ψυχολογία και κάπως έτσι κρίθηκαν όλα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ (46’ Χολέμπας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (86’ Ανδρούτσος), Βαλμπουενά (46’ Φορτούνης), Μπρούμα (59’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν).

Άρσεναλ: Λένο, Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίζ, Γκάμπριελ, Τίρνι, Παρτέι (55’ Σεμπάγιος), Τσάκα, Γουίλιαν (82’ Ελνένι), Όντεγκααρντ (82’ Σμιθ Ρόου), Σακά (82’ Πέπε), Ομπαμεγιάνγκ (88’ Λακαζέτ).

Διαβάστε επίσης