Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαρτίνς: «Δεν καταλογίζουμε τίποτα στον Μπα!» (videos)

Μαρτίνς: «Δεν καταλογίζουμε τίποτα στον Μπα!» (videos)
Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 - 15:59

Πολλή συζήτηση σηκώθηκε, σχετικά με την -τραβηγμένη κατά την άποψή μας, έως και… λανθασμένη- αποβολή του Ουσεϊνού Μπα, στο Λονδίνο. Κατά πολλούς αυτή έκοψε τα φτερά της ομάδας, στην προσπάθεια να πάρει σκορ πρόκρισης, αλλά ο Μαρτίνς έχει διαφορετική άποψη! Προφανώς τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό και πως δεν πρέπει να επαναληφθεί, από πλευράς ποδοσφαιριστή, όμως του έδειξε, ξανά, την απόλυτη στήριξή του!

Δείτε παρακάτω τι είπε, αναλυτικά, για Άρη, τριάδα στην άμυνα, Άρσεναλ και Μπα:

«Νομίζω πως το παιχνίδι στο Λονδίνο μας έχει δώσει περισσότερη δύναμη, ενόψει των πλέι οφ. Δεν μας έχει επηρεάσει αρνητικά στην ψυχολογία μας. Έχει γεμίσει με αυτοπεποίθηση τους παίκτες. Γιατί είδαμε πως μπορούσαμε να διαχειριστούμε πάρα πολύ καλά, το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Επομένως, αυτή η καλή μας απόδοση, αυτή ανάκαμψη, μετά από το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, μας έχει κάνει πιο δυνατούς και να πιστεύουμε στις ικανότητές μας. Φυσικά υπάρχει κούραση. Δύσκολος, νέος κύκλος 10 παιχνιδιών, στα οποία πρέπει να είμαστε έτοιμοι και δυνατοί και να δείξουμε την ποιότητά μας. Αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε πιο έμπειροι, μετά το παιχνίδι στο Λονδίνο, με την Άρσεναλ.

Νομίζω πως δεν το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές, γιατί δεν είχαμε την ευκαιρία να το δουλέψουμε πολύ. Παρά μόνο για μία μέρα. Αποφασίσαμε ότι θα παίξουμε με αυτό και έπρεπε μέσα σε μία ημέρα να το κατανοήσουμε και να το κάνουμε πράξη. Αυτό συνέβη για πολλούς λόγους που δεν χρειάζεται να αναλύσουμε εδώ. Πραγματικά ίσως θα το ξαναδούμε στο μέλλον, αλλά θέλουμε να έχουμε την ευκαιρία να το δουλέψουμε, πρώτα, στις προπονήσεις. Ο Ολυμπιακός δουλεύει πολύ στις προπονήσεις, διάφορα συστήματα. Το συγκεκριμένο δεν είχε χρειαστεί έως τώρα, να το χρησιμοποιήσουμε. Όμως οι απαιτήσεις του συγκεκριμένου αγώνα ήταν τέτοιες που μας ανάγκασαν να χρησιμοποιήσουμε τέτοιου είδους συστήματα, που θα μας έδιναν τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, για να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Στο Λονδίνο ο στόχος μας ήταν ο Ανδρούτσος με τον Όλεγκ να ανέβουν περισσότερο για να βοηθήσουν στην επίθεση. Ο Ανδρούτσος πάρα πολλές φορές έχει χρησιμοποιηθεί ως εξτρέμ. Αποφασίσαμε να παίξουμε αυτό το σύστημα, γιατί θέλαμε να είμαστε επιθετικοί, με αυτό τον τρόπο.

Ένα παιχνίδι, απέναντι στον δεύτερο της βαθμολογίας, με όλη του την αξία. Είναι ένα παιχνίδι απέναντι στη δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Αποδεδειγμένα. Ο Μάντζιος έχει κάνει μία πάρα πολύ καλή δουλειά, έχει μία πολύ καλή ομάδα, η οποία αποτελείται από έμπειρους παίκτες, που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα. Μαζί με την εμπειρία έχει και πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και δίκαια είναι σε αυτή τη θέση. Βάζει σε όλα τα παιχνίδια, δυσκολίες, απέναντι σε κάθε αντίπαλο και γι’ αυτό θα πρέπει και εμείς να είμαστε συγκεντρωμένοι, ξέροντας πως θα αντιμετωπίσουμε μία ποιοτική ομάδα. Η οποία χρειάζεται όλη μας την προσοχή. Αν θέλουμε, βεβαίως, να λύσουμε και να ξεκαθαρίσουμε το θέμα πρωτάθλημα, όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Αυτή η συζήτηση με τον Μπα θα γίνει. Δεν έχει γίνει. Θα είναι ανάμεσα σε εμένα και τον παίκτη, θα είναι ιδιωτική. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα θέλαμε να έχουμε πάρα πολλούς παίκτες σαν τον Μπα, επαγγελματίες με τόσο καλό αγωνιστικό πνεύμα. Είναι πάντοτε παρών, όποτε η ομάδα τον χρειάζεται. Είτε είναι τραυματίας είτε δεν είναι 100% διαθέσιμος. Είναι πάντα εδώ και φωνάζει «ΠΑΡΩΝ» ξεσηκώνοντας έτσι και τους υπόλοιπους παίκτες. Είναι ένα πάρα πολύ παράδειγμα και θέλουμε πάντα όλοι οι παίκτες μας να είναι το ίδιο επαγγελματίες. Το περιστατικό στο Λονδίνο ήταν ατυχές, αδικεί τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή δεν πρέπει φυσικά να επαναληφθεί γιατί τιμωρεί την ομάδα και τον παίκτη. Κάτι που στερεί από τον ίδιο, τις ίδιες του τις ικανότητες και τις δυνατότητες. Ο Μπα δυσκολεύτηκε πολύ να μπει στο δεύτερο ημίχρονο, όντας κρύος, μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Δυσκολεύτηκε να ζεσταθεί ξανά και να μπει στον αγώνα. Ωστόσο έχει ένα τόσο έντονο αγωνιστικό πνεύμα, που τον κάνει να θέλει πάρα πολύ να βοηθάει την ομάδα. Πάρα πολύ καλό παιδί και πάρα πολύ καλός αθλητής. Μετά το περιστατικό αυτό, θέλουμε να τονίσουμε ότι φυσικά δεν πρέπει να γίνεται, δεν πρέπει να επαναληφθεί, αλλά δεν μπορούμε να του καταλογίσουμε τίποτα, γιατί στην πορεία του μας έχει δείξει ότι είναι ένας εξαιρετικός αθλητής».

Διαβάστε επίσης