Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σαν να έχει ντέρμπι… αύριο! (video)

Σαν να έχει ντέρμπι… αύριο! (video)
Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 - 10:18

Η κόντρα με την ΑΕΚ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ, μπορεί να αργεί, ακόμη, κατά μία εβδομάδα, αλλά στον Ολυμπιακό κινούνται ήδη σε ρυθμό… ντέρμπι! Μπορεί το πρώτο ντέρμπι των πλέι οφ, να είναι την επόμενη Κυριακή, αλλά στον Θρύλο δουλεύουν σαν να είναι… αύριο! Μπορεί ο Μαρτίνς να έχει… τη μισή ομάδα στη διάθεσή του, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει από το να δουλέψει, με τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, σε μεγάλη ένταση. Άλλωστε, είναι αυτή ακριβώς η νοοτροπία, η οποία έχει εκτινάξει τον Ολυμπιακό, σε άλλα ύψη, σε σχέση με τον «ανταγωνισμό».

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει καλά πως η χαλάρωση είναι η αρχή της… κατηφόρας. Και δεν θέλει, επ’ ουδενί, να αφήσει τους ποδοσφαιριστές του, να επαναπαυτούν, στην υπάρχουσα βαθμολογική διαφορά. Ξέρει καλά πως ο Θρύλος οφείλει να τελειώσει και μαθηματικά, την υπόθεση τίτλος, το συντομότερο δυνατό. Να καταφέρει να «κλειδώσει» το πρωτάθλημα και να είναι συγκεντρωμένος και στο Κύπελλο, πριν μπει σε διαδικασία… ηρεμίας και ανασύνταξης, για την επόμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας, από τους διώκτες του, αλλά ξέρει καλά πως αυτή η διαφορά, στο ποδόσφαιρο της «εξυγίανσης» είναι, πάντοτε… εύθραυστη. Έτσι, οφείλει, όλη η ομάδα, όλοι οι ποδοσφαιριστές, να διατηρήσουν το πόδι στο γκάζι, μέχρι το φινάλε. Για το πρωτάθλημα και για το Κύπελλο. Αυτή είναι η νοοτροπία που έφερε τον Θρύλο, σε αυτό το επίπεδο και τον έχει να μετράει… 46 πρωταθλήματα!

Διαβάστε επίσης