Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν αποκλείεται να δούμε ξανά το «τρικ της Λεωφόρου»

Δεν αποκλείεται να δούμε ξανά το «τρικ της Λεωφόρου»
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 - 16:06

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία του πρόσφατου «αιωνίου» ντέρμπι, στη Λεωφόρο, ήταν το «τρικ της Λεωφόρου», όπως αυτό αποκλήθηκε. Το τρικ που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς και με το οποίο έδεσε «κόμπο» τον Παναθηναϊκό. Και έφερε την «ξεγυριστή» τεσσάρα, με την οποία ο Θρύλος… φιλοδώρησε τον «πελάτη» του. Το τρικ, το οποίο ο Παναθηναϊκός όχι απλώς δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει, αλλά αντιθέτως, ηττήθηκε κατά κράτος, από αυτό… Ποιο είναι αυτό;

Ο Ελ Αραμπί στο πλάι και ο Χασάν στην κορυφή. Ένα τρικ, το οποίο έδωσε άπλετο χώρο στον Μαροκινό παιχταρά και βοήθησε και τον ίδιο τον Χασάν, στην επίθεση, να πάρει μπάλες και να βρει γκολ. Γιατί το γκολ το βρήκε ο Αιγύπτιος. Ασχέτως αν η φάση γύρισε πίσω και ελέω VAR έγινε… πέναλτι, υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Ελ Αραμπί και ο Χασάν συνεργάστηκαν με ιδανικό τρόπο, με αυτή τη χρησιμοποίησή τους, από τον Μαρτίνς. Τα αποτελέσματα γνωστά.

Με αυτό το τρικ, ο Μαροκινός απεμπλέκεται από τα στόπερ που είναι «κολλημένα» πάνω του, όταν παίζει μέσα στο «κουτί». Αντιθέτως, με τον Χασάν να δουλεύει μέσα στην περιοχή, ως μοναδικός «καθαρός» προωθημένος και τον Ελ Αραμπί στο πλάι να έχει άνεση να κινηθεί, ο Ολυμπιακός κέρδισε και χώρους για τον Μασούρα. Συνολικά το τρικ βγήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ο Μαρτίνς δεν αποκλείεται να το κάνει ξανά, στον τελικό του Κυπέλλου. Δεν είναι δεδομένο, αλλά ως σκέψη υπάρχει στο μυαλό του.

Διαβάστε επίσης