Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα δυο... φάουλ της ΕΠΟ στον Κλάτενμπεργκ

Τα δυο... φάουλ της ΕΠΟ στον Κλάτενμπεργκ
Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021 - 21:49
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τέτοιο άδειασμα από την ΕΠΟ σε βάρος του αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ δεν έχει ξαναγίνει, τώρα που λείπει και στην Αμερική και σχολιάζει τις διαιτητικές αποφάσεις του Euro για λογαριασμό τηλεοπτικού καναλιού. Έτσι βρήκαν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε διπλό ...άδειασμα του προέδρου της ΚΕΔ, καθώς: 1) Τον εξέθεσαν στη ΓΣ, λέγοντας ότι προσκλήθηκε και δεν πήγε, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν τον κάλεσε κανείς, 2) Απορρίφθηκε, την περασμένη Πέμπτη, από την ΕΕ η εισήγησή του για να πληρωθούν οι διαιτητές τα τεστ κορονοϊού.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Πριν από μια εβδομάδα έγινε η ΓΣ της ΕΠΟ και αρκετοί πρόεδροι ΕΠΣ διαμαρτυρήθηκαν για τα κομμένα ποσοστά των διαιτητών και γενικά ότι ο Κλάτενμπεργκ δεν τους υπολογίζει. Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας, Τάκης Καρράς ανέφερε ότι «όφειλε ο Κλάτενμπεργκ να είναι παρών και να μας ακούσει. Τα ποσοστά που κόπηκαν από τους διαιτητές διατίθονταν στη διαιτησία, είναι χρήματα των σωματείων αφού αυτά τους πληρώνουν», ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης αναφέρθηκε σε προτάσεις που ήθελε να κάνει για τη διαιτησία, όμως δεν προχώρησε καθώς δεν ήταν παρών κάποιος από την ΚΕΔ.

Το λόγο πήρε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, ο οποίος είχε αναλάβει να δώσει απαντήσεις για το διοικητικό απολογισμό, ο οποίος ρώτησε τον Φιλιππούση και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ απάντησε ότι προσκλήθηκε, όχι μόνο ο Άγγλος αλλά και οι άλλοι δυο ξένοι (Καπέλα, Κόλιν) της ΚΕΔ. Αυτά, τα έμαθε ο Κλάτενμπεργκ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διαμαρτυρήθηκε έντονα, διέρρευσε ότι έστειλε και e mail αλλά δεν επιβεβαιώνεται, τονίζοντας ότι δεν προσκλήθηκε και ότι δεν είχε πρόβλημα να παρακολουθήσει τις εργασίες της ΓΣ μέσω διαδικτύου και να δώσει απαντήσεις στα θέματα, σχετικά με τη διαιτησία, που θα έθεταν οι πρόεδροι των ΕΠΣ.

Ακολούθησε και δεύτερο... άδειασμα του Κλάτενμπεργκ, στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, την περασμένη Πέμπτη (01/07) καθώς απέρριψε την πρότασή του να καταβληθούν στους διαιτητές τα έξοδα από τα τεστ κορονοϊού, στα οποία υποβάλλονταν, καθώς ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να οριστούν σε αγώνες πρωταθλήματος ή κυπέλλου. Στην ΕΕ διαβάστηκαν τα ποσά, όμως σύμβουλοι της ΕΠΟ αντέδρασαν, υποστηρίζοντας ότι ειδικά οι ρέφερι της Super League αμείβονται πολύ καλά. Την ίδια ώρα οι διαιτητές δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ παραμένει άγνωστο τι θα κάνει ο Κλάτενμπεργκ. Ίσως, τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν ο πρόεδρος της ΚΕΔ ήταν στην Ελλάδα. Θα τολμούσαν να τον αδειάσουν;

Διαβάστε επίσης

«Μιλάω με Ολυμπιακό...»

«Μιλάω με Ολυμπιακό...»

Ο τερματοφύλακας της Άλκμααρ μίλησε για το μέλλον του και το ενδεχόμενο να συνεχίσει στον Ολυμπιακό...