Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σπουδαίες κι αυτές που έχουν... σιγαστήρα

Σπουδαίες κι αυτές που έχουν... σιγαστήρα
Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 - 10:06

ΟΚ, ας το παραδεχθούμε, τρελαινόμαστε όλοι (σ.σ.: προσωπικά όχι και τόσο, έχω ξεπεράσει το στάδιο αυτό, αλλά δεν έχει σημασία) με τα «βαριά» και «μεγάλα» ονόματα στις μεταγραφές. Θέλουμε να είναι παίκτης που έρχεται από «μεγάλη» ομάδα και να πληρωθούν πολλά λεφτά. «Γιατί αν δεν τον ξέρει η μάνα του ή αν τον αφήνουν ελεύθερο κάποιο... λάκκο έχει η φάβα», είναι το επιχείρημα που χρησιμοποιείται για να εκφραστούν ενστάσεις.

Όπως έχει αποδειχθεί άπειρες φορές ωστόσο, συχνά ο... λάκκος υπάρχει και στις πλούσιες μεταγραφές και στα «βαριά» ονόματα. Και αντιθέτως τον μεγάλο... κρότο τον κάνουν παίκτες που δεν τους... ήξερε η μάνα τους αλλά όταν μπαίνουν στο γήπεδο αναρωτιέσαι που βρέθηκε αυτό το κελεπούρι. Προσωπικά ο Ολυμπιακός θέλω να παίρνει καλούς παίκτες. Αν κοστίζουν ακριβά ή αν τους ξέρει όλος ο κόσμος ή κανένας, μου είναι παγερά αδιάφορο. Η ουσία μετράει, μας κούρασαν οι εντυπώσεις που τις παίρνει ο αέρας και το επόμενο λεπτό καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις τίποτα.

Προφανώς χαίρομαι που ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Κούντε και τον Τικίνιο που έχουν βαρύ όνομα. Χαίρομαι όμως επειδή το έκανε απολύτως συνειδητά. Γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι και τι μπορούν να προσφέρουν. Και ο προπονητής και όλοι οι υπόλοιποι τους παρακολουθούν χρόνια και δεν έχουν αμφιβολίες. Γι' αυτό περιμένω με μεγαλύτερη ανυπομονησία τα δείγματα γραφής άλλων παικτών. Του Αγκιμπού Καμαρά για παράδειγμα. Κάθε μέρα που περνάει έρχονται από το Ρέντη όλο και περισσότερες ενθουσιώδεις πληροφορίες. Επειδή ωστόσο πολλάκις έχουμε ενθουσιαστεί προκαταβολικά και ύστερα δεν δικαιώθηκαν οι προσδοκίες, θα πω ας περιμένουμε να τον δούμε για να επιβεβαιωθούν όλα τα απίστευτα που λέγονται για 'κείνον και το ταλέντο του. Μακάρι να αποδειχθεί το... μπαμ που έγινε με... σιγαστήρα φέτος. Θα είναι ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό που θα ωφεληθεί πολλαπλά αν ο Καμαρά βγάλει στο χορτάρι το ταλέντο του και το συνοδέψει με όρεξη για σκληρή δουλειά στις προπονήσεις.

ΥΓ: Ο προπονητής του Ολυμπιακού και υψηλόβαθμα στελέχη του έμειναν στον αγωνιστικό χώρο μετά τον φετινό χαμένο τελικό κυπέλλου για να τιμήσουν τον νικητή ΠΑΟΚ κ. Λευτέρη – Δημήτρη – Θανάση ή Θάνο. Η απαξίωση των επιτυχιών του αντιπάλου αποτελεί πρακτική / κλάψα 10ετιών της ομάδας που υποστηρίζεις τα τελευταία χρόνια που την αδικούν μόνιμα «εκεί κάτω στην Αθήνα». Όσο για αποχωρήσεις, ακόμα τον περιμένουν τον ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου της σεζόν 2015/16 στο Γ. Καραϊσκάκης. Για μια φάση που οριακά αποδείχθηκε σωστή και σ' ένα ματς που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε καθαρά και θα μπορούσε να είχε αποχωρήσει (όπως προέβλεπε ο νόμος και κανείς δεν θα του έλεγε κάτι) με το μπουκάλι στην πλάτη του Μάρκο Σίλβα. Η αλήθεια είναι μία και παραμένει όσο «ταλέντο» κι αν έχει κανείς στη διαστρέβλωσή της.

Διαβάστε επίσης