Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πρώτη ανάλυση Λουντογκόρετς και Μούρα

Η πρώτη ανάλυση Λουντογκόρετς και Μούρα
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 - 14:14

Τον νικητή του ζευγαριού Μούρα-Λουντογκόρετς θα αντιμετωπίσει στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League ο Ολυμπιακός. Εφόσον φυσικά περάσει τη Νέφτσι Μπακού, ο Θρύλος θα βρεθεί ένα βήμα πριν τα play-offs. Και εκεί θα κοντραριστεί με τον νικητή του ζευγαριού Μούρα-Λουντογκόρετς.

Η Μούρα είναι πρωταθλήτρια Σλοβενίας. Ιδρύθηκε το 2012 και είναι, έτσι, μόλις… 9 ετών! Μετρά δύο πρωταθλήματα Σλοβενίας, ένα στη β’ κατηγορία το 2018 και ένα και βασικό, στην πρώτη κατηγορία, τη σεζόν που μας πέρασε. Άρχισε από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, έκανε διαδοχικές ανόδους και βρέθηκε στην κορυφή της χώρας μόλις φέτος. Φοράει άσπρα και μαύρα, με δεύτερη εμφάνιση την άσπρη και τρίτη την χρυσοκίτρινη.

Ως έδρα χρησιμοποιεί το γήπεδο Φαζανέριγια, χωρητικότητας 3.782 θεατών. Πρόεδρος είναι ο Ρόμπερτ Κούζμιτς και προπονητής ο Άντε Σιμούντζα.

Αυτή είναι η σύνθεση της Μούρα, ενώ πατώντας ΕΔΩ μπαίνετε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Η Λουντογκόρετς, από την άλλη πλευρά, είναι μια μεγαλύτερη ποδοσφαιρική δύναμη και μεγάλο φαβορί, για να περάσει στον γ’ προκριματικό του Champions League και να βρεθεί απέναντι στον Ολυμπιακό. Ιδρύθηκε το 1945 και είναι έτσι ένας σύλλογος 76 ετών. Είναι εν ενεργεία πρωταθλήτρια στη Βουλγαρία, πράγμα λογικό, αφού ακολουθεί το μονοπάτι των πρωταθλητών, όπως και ο Ολυμπιακός.

Το γήπεδό της είναι η Χουβεφάρμα Αρένα, χωρητικότητας 10.422 θεατών. Ιδιοκτήτης της Λουντογκόρετς είναι ο Κίριλ Ντομουστσίεφ, πρόεδρος ο Αλεξάνταρ Αλεξάντροφ και προπονητής ο Λιθουανός Βάλντας Νταμπράουσκας.

Η Λουντογκόρετς έχει 10 πρωταθλήματα Βουλγαρίας και 2 Κύπελλα. Έχει 5 Σούπερ Καπ και 5 νταμπλ. Έχει συμμετάσχει δύο φορές στους ομίλους του Champions League, τις σεζόν 2014-15 και 2016-17. Τη σεζόν 2013-14 είχε φτάσει στους «16» του Europa League.

Παρακάτω είναι η σύνθεση της Λουντογκόρετς, από την οποία ξεχωρίζουν ο Βούλγαρος Κίριλ Ντεσπόντοφ, πολύ γνωστό όνομα, όπως και ο γνωστός μας, Κύπριος Πιέρος Σωτηρίου. Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα της βουλγαρικής ομάδας.

*** Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού. Τα εμβλήματα Μούρα και Λουντογκόρετς είναι από τις επίσημες ιστοσελίδες των ομάδων.

Διαβάστε επίσης