Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Παίζει» το σενάριο με τριάδα και Λαλά

«Παίζει» το σενάριο με τριάδα και Λαλά
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 - 14:49

Ο Μαρτίνς κάνει τις δοκιμές του, ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης με τη Νέφτσι, στο Μπακού. Και ένα από τα πλάνα που έχει εξετάσει, είναι εκείνο της επιστροφής σε 3-4-3. Ένα σύστημα, το οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς έπαιξε κατά κόρον, στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν.

Το καθιέρωσε και μάλιστα, αρκετές φορές, το χρησιμοποίησε και… κόντρα στην εικόνα που έβγαζε η ομάδα του, με αυτό. Σε φάσεις, δηλαδή, που έδειχνε να μην του πηγαίνει καλά. Σε άλλες φάσεις, βέβαια, του πήγε καταπληκτικά και ο Πορτογάλος είδε τον Ολυμπιακό να αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και να παίζει πολύ καλά, σε άμυνα και επίθεση.

Το εξετάζει το σενάριο και για το Μπακού, λοιπόν, ο Μαρτίνς. Αυτό μπορεί να φέρει Σεμέδο, Μάρκοβιτς και έναν ακόμη στόπερ, σε τριάδα, στην άμυνα. Και για το δεξιό άκρο (μεταξύ άμυνας και επίθεσης, όπως παίζουν οι φουλ-μπακ, στο 3-4-3) να βάλει τον Λαλά. Ο Γάλλος σίγουρα «το έχει» καλύτερα αυτό το σύστημα, από ότι ο Ανδρούτσος, ο οποίος μπορεί είτε να προωθηθεί και στο κέντρο, είτε και να παίξει ακόμη και… αριστερά, αν ο Ρέαμπτσιουκ δεν είναι όπως πρέπει.

Δεν αποκλείεται, δηλαδή, ο Μαρτίνς να πρέπει να κάνει… μεγάλες αλχημείες, αλλά με βάση μια λογική προσέγγιση, για να παίξει η ομάδα του τη ρεβάνς στο Μπακού, την προσεχή Τετάρτη.

Όλα θα φανούν από τη Δευτέρα και μετά, οπότε θα γίνουν και οι τελευταίες δύο προπονήσεις. Άρα και οι τελευταίες δοκιμές. Το θέμα είναι να είναι καλά οι ποδοσφαιριστές, έστω και αυτοί που θα είναι διαθέσιμοι, για να μπορεί ο Μαρτίνς να δουλεύει…

Διαβάστε επίσης