Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πρώτη ανάγνωση της Άιντραχτ (photos)

Η πρώτη ανάγνωση της Άιντραχτ (photos)
Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 - 13:59

Δυνατούς αντιπάλους έβγαλε η κληρωτίδα, στον όμιλο του Ολυμπιακού. Στον Δ’ Όμιλο συγκεκριμένα, εκεί όπου ο Θρύλος θα συμμετάσχει, με δυνατές ομάδες, από το γερμανικό, το τουρκικό, το βελγικό πρωτάθλημα! Και μία από αυτές είναι η Άιντραχτ, η οποία βγήκε πρώτη από την κληρωτίδα στο Group D.

Αυτό είναι το προφίλ της γερμανικής ομάδας, με την οποία ο Ολυμπιακός θα συναντηθεί στον Δ’ Όμιλο του Europa League:

Ιδρύθηκε πίσω στο μακρινό 1899 και μετράει ήδη 122 χρόνια ζωής! Μιλάμε φυσικά για μια ιστορική ομάδα. Τερμάτισε 5η στην Μπουντεσλίγκα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 και έτσι κέρδισε τη θέση της στην Ευρώπη και δη στο Europa League. Προπονητής της ομάδας από την Φρανκφούρτη είναι ο Αυστριακός Όλιβερ Γκλάσνερ, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει προπονήσει τη Λασκ, τη Γιανγκ Μπόις και τη Βόλφσμπουργκ. Πρόεδρος είναι ο Πέτερ Φίσερ, ενώ την ομάδα διοικούν και οι Φρέντι Μπόμπιτς, Όλιβερ Φράνκενμπαχ και Άξελ Χέλμαν.

Δεν μιλάμε για μία… χαρακτηριστική γερμανική ομάδα. Το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει και σταθεροποιείται αρκετά, ενώ την έχει κάνει να παίζει ωραίο, σύγχρονο, επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν έχει αρχίσει πολύ καλά στη σεζόν και δεν ρολάρει ιδιαίτερα… Το γήπεδό της είναι το Deutsche Bank Park, χωρητικότητας 51.500 θεατών. Η Άιντραχτ έχει κατακτήσει 1 πρωτάθλημα Γερμανίας, 5 Κύπελλα, ένα Κύπελλο UEFA και έχει αναδειχθεί και μία φορά πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας. Σύμφωνα με το transfermarkt κοστίζει 224,75 εκατομμύρια ευρώ.

Οι παίκτες που ξεχωρίζουν από το ρόστερ της είναι ο αμυντικός Χίντερέγκερ, ο μέσος Ρόντε, ο Χάουγκε που ήρθε από τη Μίλαν, αλλά και ο Λίντστρομ που ήρθε από την Μπρόντμπι. Ο Κόστιτς επίσης είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά είναι… φευγάτος, με μεταγραφή.

Αυτό είναι το ρόστερ της:

** Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Διαβάστε επίσης