Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτή είναι η Φενερμπαχτσέ! (photos)

Αυτή είναι η Φενερμπαχτσέ! (photos)
Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 - 14:20

Ο Ολυμπιακός θα συναντήσει δυνατές ομάδες, στον Δ’ Όμιλο του Europa League, στον οποίο θα συμμετέχει, κατά την εφετινή του παρουσία στη διοργάνωση! Ο καλός Θρύλος δεν έχει να φοβηθεί κανέναν, αλλά το επίπεδο του Europa League έχει ανέβει πάρα πολύ, κάτι που το φέρνει πολύ πιο κοντά στο επίπεδο του… Champions League! Η Φενερμπαχτσέ, η δεύτερη ομάδα, η οποία βγήκε από την κληρωτίδα, στο γκρουπ του Θρύλου, το δηλώνει… εμφατικά. Υψηλό το επίπεδο της τουρκικής ομάδας, πάμε να δούμε λίγο τα «τι και πως» της:

Η Φενέρ ιδρύθηκε το 1907, γεγονός που την κάνω 114 ετών! Γήπεδό της είναι το «Σουκρού Σαράτσογλου» της Κωνσταντινούπολης, πόλη στην οποία εδρεύει και το κλαμπ, φυσικά. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 50.530 θέσεων, αν και όλα αυτά είναι πλέον… σχετικά, με τους περιορισμούς, για την πανδημία.

Πρόεδρος είναι ο γνωστός Αλί Κοτς, ενώ προπονητής είναι ο ακόμη πιο γνωστός και ΕΙΔΙΚΑ σε εμάς, Βίτορ Περέιρα, ο οποίος διετέλεσε προπονητής του Θρύλου! Τη σεζόν που μας πέρασε, η Φενέρ τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα Τουρκίας. Γενικά το επίπεδο στη Super Lig είναι πολύ υψηλό, με πολύ χρήμα να πέφτει στις ομάδες, αν και λιγότερο από τα προηγούμενα χρόνια.

Η Φενέρ δεν έχει ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά έχει αρκετούς στην Τουρκία. Συγκεκριμένα μετράει 19 πρωταθλήματα Τουρκίας, 6 Κύπελλα Τουρκίας, και 9 Σούπερ Καπ. Το μπάτζετ της, σύμφωνα με το Transfermarkt είναι στα 99,38 εκ. ευρώ, με μέσο όρο ηλικίας τα 26,5 έτη και 36 παίκτες.

Με τον Μεσούτ Οζίλ αρχηγό, τον Βαλέντσια από το Εκουαδόρ, τον Πέλκα που ξέρει τον Ολυμπιακό, αλλά και 14 διεθνείς παίκτες, η Φενέρ μόνο… αμελητέα ποσότητα δεν είναι, αλλά αντιθέτως, είναι ένας πολύ, πολύ δυνατός αντίπαλος, στον οποίο προστίθεται και η ιδιαιτερότητα του… γείτονα. Όπως είναι γνωστό, κάθε φορά που ελληνική ομάδα παίζει με τουρκική, υπάρχει μία… περιρρέουσα ατμόσφαιρα!

Αυτό είναι το ρόστερ της Φενέρ:

** Η φωτό είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης