Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μαρτίνς δεν είναι «στον κόσμο του» που δουλεύει τόσο την άμυνα!

Ο Μαρτίνς δεν είναι «στον κόσμο του» που δουλεύει τόσο την άμυνα!
Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 - 10:41

Το λέμε απλά. Όπως το νιώθουμε, έχοντας δει μόλις την ΑΕΚ να τρώει… 4 γκολ από τον Βόλο! Ο Μαρτίνς δεν είναι «στον κόσμο του» που δουλεύει τόσο την άμυνα! Όλοι μας θέλουμε να βλέπουμε τον Ολυμπιακό να παίζει φουλ επίθεση. Αλλά το «μηδέν» ή «ελάχιστο» πίσω είναι που δίνει προκρίσεις, διακρίσεις, τίτλους! Ειδικά με τέτοια επίθεση…

Όλοι μας θέλουμε να βλέπουμε τον Θρύλο να βάζει 3 και 4 και 5 γκολ στους αντιπάλους του, πετώντας φωτιές στην επίθεση. Αλλά η ΑΜΥΝΑ είναι που πρέπει, πρώτα από όλα, να παίζει ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, για να έχει η επίθεση την ασφάλεια και την άνεση, να βγαίνει μπροστά κατά κύματα και να βρίσκει γκολ…

Άλλο ένα μάθημα είναι, για τον Πέδρο Μαρτίνς, αυτό το οποίο έπαθε η ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής, στον Βόλο. Ο Θρύλος, με τον Πορτογάλο προπονητή στον πάγκο του, έχει δουλέψει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στην άμυνά του, τα τελευταία τρία χρόνια και έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Μεγάλο ρόλο παίζει και η ομοιογένεια, την οποία επίσης ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δουλέψει πάρα πολύ, μέσα στις καθημερινές προπονήσεις του, στο Ρέντη.

Είναι σαφές ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Δεν είναι μόνο… κατενάτσιο, πλέον. Ο Μαρτίνς τον ξέρει, το βλέπει, το ζει. Ακόμη και ομάδες θεωρητικά μικρότερες, αναζητούν το πως θα βγουν μπροστά να βρουν γκολ. Και όταν μία ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, παίζει διαρκώς επίθεση, με αποτέλεσμα να αφήνει περισσότερους χώρους πίσω, πρέπει η άμυνα να δουλεύει ΔΙΠΛΑ σε εγρήγορση, ώστε οι χώροι να μη γίνονται… ρήγματα.

Για να συνοψίσουμε. Ο Ολυμπιακός ούτε είναι, ούτε θα γίνει ΑΕΚ. Ειδικά όσο συνεχίζει να δουλεύει τόσο πολύ την άμυνά του.

Διαβάστε επίσης