Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτά τα στοιχεία είδαν οι Πειραιώτες, στον Κινκουέ

Αυτά τα στοιχεία είδαν οι Πειραιώτες, στον Κινκουέ
Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 - 11:02

Ο Ολυμπιακός προχωρά με την απόκτηση του Ετιέν Γιουτέ Κινκουέ. Ένα όνομα το οποίο προκάλεσε έκπληξη, στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων. Ο 19χρονος σέντερ μπακ, ο οποίος προέρχεται από την Ίντερ, αποτελεί μία ακόμη λύση, στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς.

Παράλληλα δίνει στον Ολυμπιακό την προοπτική του να βρει νέο Σισέ, Μπα, Καμαρά, στο πρόσωπό του. Ένα «ακατέργαστο» (όχι πλήρως) διαμάντι, με τον Γαλλο-Αφρικανό να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού για να δουλέψει για το «τώρα» και το «μετά».

Βλέποντας ορισμένα βίντεο, με τον Κινκουέ σε δράση, επιχειρούμε να αναλύσουμε μερικά από τα στοιχεία, τα οποία διαφαίνονται. Και τα οποία προφανώς έκαναν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να πουν «πρέπει να έρθει».

Ο νεαρός έχει καλές επεμβάσεις, με καίρια τάκλιν, εκεί που πρέπει. Προσπαθεί -και συνήθως καταφέρνει- να βγαίνει πρώτος στην μπάλα, δυναμικά και δίχως φόβο. Με αυτοπεποίθηση. Έχει εξαιρετικές μεταβιβάσεις, κοντινές και μακρινές. Το ύψος του, του δίνει τη δυνατότητα να κυριαρχεί και στον αέρα. Και -επίσης σημαντικό- δείχνει να μην πανικοβάλλεται, όταν πιέζεται στα όρια της περιοχής της ομάδας του.

Είναι σαφές ότι όλα αυτά τα στοιχεία χρειάζονται δουλειά και βελτίωση. Και αυτό θα κάνει ο Κινκουέ εδώ, στο λιμάνι. Τα στοιχεία αυτά οφείλουν και ο ίδιος ο παίκτης, αλλά και ο Μαρτίνς, να τα τονώσουν και να τα αναδείξουν, στο έπακρο. Αυτό και θα κάνουν.

Διαβάστε επίσης