Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άρης, όπως λέμε… Ατρόμητος

Άρης, όπως λέμε… Ατρόμητος
Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:53
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Η ενδεκάδα που θα δούμε απόψε, μπορεί να μην είναι εκείνη την οποία θα δούμε την επόμενη εβδομάδα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά… Μπορεί η ομάδα απόψε να μην έχει μια εικόνα, την οποία θα δούμε εν γένει πολύ στη σεζόν, φέτος. Ωστόσο, ακόμη και έτσι, το φιλικό με τον Άρη είναι, για τον Μαρτίνς, όπως λέμε… επίσημο με τον Ατρόμητο. Ο Πέδρο ξέρει καλά πως όλος ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει ως ΕΝΑ. Και αυτό θέλει να αρχίσει να περνάει, αγώνα με τον αγώνα.

Είναι γεγονός ότι οι προπονήσεις δεν αρκούν και πως τα ματς δίνουν άλλο ρυθμό στην ομάδα. Μέσα από αυτά ο προπονητής «κουρδίζει» την ομάδα να δουλεύει ως ένα, ανεξαρτήτως του ποιος βρίσκεται στην ενδεκάδα. Ο Θρύλος οφείλει, παίκτης μπαίνει-παίκτης βγαίνει, να αποδίδει με μια σταθερότητα, μέσα στο γήπεδο. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο προσόν μιας ομάδας, η οποία θέλει να κάνει σπουδαία πράγματα και φέτος, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, πως το αποψινό ματς κρίνεται σημαντικό, αλλά μόνο για αυτό. Ο Μαρτίνς θα δει παίκτες βασικούς, θα δει παίκτες αναπληρωματικούς, θα δει ακόμη και νεαρούς, οι οποίοι έρχονται από πίσω. Και στόχος είναι η ομάδα, ματς με το ματς, να γίνεται ολοένα και πιο ομοιογενής και να βγάζει μία σταθερή εικόνα. Ανεξαρτήτως του ποιοι παίκτες είναι στην 11άδα. Αυτή θα αλλάζει, ανάλογα με τα απρόοπτα και ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αγώνα. Αλλά η φιλοσοφία και η εικόνα της ομάδας, στο παιχνίδι της μέσα στο γήπεδο, οφείλει να είναι πάντα η ίδια.

Αυτό είναι βασικό μέλημα του Πέδρο Μαρτίνς…

Διαβάστε επίσης

Αυτός που ξέρουμε

Αυτός που ξέρουμε

Ο Λαλά έχει μπροστά του μοναδική ευκαιρία να ξεδιπλώσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όλες εκείνες τις αρετές, οι οποίες του έδωσαν την ευκαιρία να τη φορέσει.