Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ιδού η «τοξικότητα» της ΕΠΟ

Ιδού η «τοξικότητα» της ΕΠΟ
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 - 22:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Όσο κάποιοι συνειδητά συνεχίζουν να απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, συμβάλλοντας με την στάση τους στη διατήρηση ενός τοξικού κλίματος, άνευ λόγου και αιτίας, όπου ο καθένας διεκδικεί μονίμως το ρόλο του θύματος, τόσο θα μικραίνει το άθλημα στα μάτια των Ελλήνων φιλάθλων. Το μόνο θύμα σε αυτή την υπόθεση είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο. Κανένας άλλος», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ζαγοράκης στη δήλωσή του, με την οποία τα «βρόντηξε» από την ομοσπονδία μετά από 5,5 μήνες.

Συμπέρασμα;

Είχε σοβαρά θέματα στην ΕΠΟ και κάποια από αυτά τον... έφαγαν. Ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας κατάλαβε ότι η ομοσπονδία κάνει ζημιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το αναφέρει και στη δήλωσή του, και τα βρόντηξε!

Ας δούμε τα τέσσερα μέτωπα, όπου έδωσε μάχες:

1) Η κόντρα με τον Φιλιππούση: Αποτελούσε κοινό μυστικό ότι ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ δεν ήταν δική του επιλογή. Επίσης, από την πρώτη στιγμή κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να συνυπάρξει με ένα πρόσωπο που βρίσκεται σε θέση-κλειδί. Να υπενθυμίσουμε ότι μετά από κάποιες αλλαγές που έκανε ο Φιλιππούσης στο λογιστήριο ο πρόεδρος της ΕΠΟ φέρεται να είπε «ή εγώ, ή αυτό», κάποιοι λένε ότι παραιτήθηκε τότε αλλά τον κράτησε η Κυβέρνηση, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι ο Φιλιππούσης έγινε Εκτελεστικός Γραμματέας με πρόταση του Δημητρίου, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ζαγοράκη.

2) Γενικά, ο Ζαγοράκης είχε θέματα με το μπλοκ της ΑΕΚ, ενώ ήταν και δυσαρεστημένος με το μπλοκ του ΠΑΟΚ που δεν τον στήριζε. Με άλλα λόγια έβαζαν εμπόδια στον Ζαγοράκη.

3) «Ξένος» στην Εθνική. Δεν ήθελε τον Φαν'τ Σχιπ ο. Όταν ο Ζαγοράκης είχε εκδηλώσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, είχε πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα αποφασίζει αποκλειστικά για όλα όσα έχουν σχέση με την Εθνική. Στην πράξη δεν ίσχυσε ποτέ.

4) Αλλά του υποσχέθηκαν άλλα έγιναν. Όχι μόνο με τον Φιλιππούση. Ο πρώην πρόεδρος είχε πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα εκλεγούν οι Χαριστέας, Ανατολάκης, Δ. Παπαδόπουλος, Σεϊταρίδης για να σταθούν στο πλευρό του. Δεν θα τον άφηναν να επιλέξει ούτε το διευθύνοντα σύμβουλο. Ήδη, προωθούν τον Φιλιππούση και για αυτό το πόστο.

TAGS

Διαβάστε επίσης