Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βγάζει μάτια ο Άγγλος, «μόνιμος» ο Μανούχος στο Αστέρας-ΠΑΟΚ

Βγάζει μάτια ο Άγγλος, «μόνιμος» ο Μανούχος στο Αστέρας-ΠΑΟΚ
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:17
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τέρμα τα γκάζια της «εξυγίανσης» από τον Κλάτενμπεργκ. Ο Μανούχος (Αργολίδας), ο οποίος τις δυο προηγούμενες αγωνιστικές ευνόησε τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, τον έβαλε πάλι στο ίδιο ματς, δηλαδή Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ για την δεύτερη αγωνιστική.

Πέρσι (2020-21) ήταν VAR και μαζί με τον Καραντώνη (Ημαθίας), ο οποίος σφύριζε το ματς (Αστέρας-ΠΑΟΚ 1-1) έγραψαν ιστορία με το κόρνερ αντί για πέναλτι στο χέρι του Κρέσπο στην Τρίπολη, κάνοντας ένα ακόμη κραυγαλέο λάθος. Το παιχνίδι ήταν για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ και γελούσε όλη η Ελλάδα με το πέναλτι που δεν έδωσαν, ήταν από αυτά που οι φίλαθλοι αναρωτιόταν «πως γίνεται να μην το είδε ο ρέφερι ή ο VAR)».

Ο Μανούχος είχε σφυρίξει το προπερσινό ματς (2019-20), της 8ης αγωνιστικής Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-2 και στο 39' του αγώνα δεν έδωσε το διπλό πέναλτι, με τους Βαρέλα και Μάτος να ανατρέπουν τους Μπαράλες και Σουάρεθ, αντίστοιχα. Όμως, ούτε ο Μανούχος είδε τι έγινε ούτε ο Ευαγγέλου τον κάλεσε στον VAR... Είχε αποδοκιμαστεί από ολόκληρο το γήπεδο για αυτή την απόφαση.

Να θυμίσουμε, μεταξύ άλλων, το ρεσιτάλ... εξυγίανσης από τον διαιτητή Μανούχο (Αργολίδας) στο περσινό παιχνίδι Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2. Στο 55' ο Τζόλης κλώτσησε εκτός φάσης τον Σκόνδρα αλλά ο ρέφερι του έδειξε κίτρινη κάρτα αντί για κόκκινη.

Υπάρχουν και δυο ακόμη λεπτομέρειες: 1) Ο Μανούχος δίνει εξετάσεις για διεθνής, 2) Είναι ένα ρέφερι που μπαίνει συχνά σε ματς του ΠΑΟΚ, πρόπερσι είχε μπει δέκα φορές.

Από και πέρα ο Κλάτενμπεργκ φροντίζει να δείξει ότι και φέτος στη διαιτησία θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα με πέρσι. Ο Φωτιάς, εκτός από VAR στο Ιωνικός-Αρης, θα σφυρίξει ΟΦΗ-ΑΕΚ... Ο διεθνής ρέφερι της ΕΠΣ Πέλλας ήταν VAR στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0, όπου δεν δόθηκε η πεναλτάρα υπέρ του Βαλμπουενά.

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει...

Να μην ξεχαστούμε, από τους ορισμούς της 2ης αγωνιστικής δεν θα μπορούσε να λείπει ο Γκορτσίλας (Μακεδονίας) ο διαιτητής του αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0 που δεν έδωσε το πέναλτι στον Βαλμπουενά. Μπήκε VAR στο ματς Απόλλων Σμύρνης-Βόλος, με διαιτητή τον Περράκη (Αθηνών).

Αυτός γιατί δεν πήρε δυο ορισμούς όπως ο Φωτιάς; Για πολλά γέλια...

Από ποιόν να... γλιτώσει ο Αστέρας; Από τον Μανούχο; Από τον Σιδηρόπουλο;

Στο ματς Παναθηναϊκός-Απόλλων 4-0 ο Σιδηρόπουλος απέβαλε τον Φατιόν με δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε ανύπαρκτο φάουλ, όμως ο Κλάτενμπεργκ δεν τον τιμώρησε. Την δεύτερη αγωνιστική τον έβαλε Αστέρας-ΠΑΟΚ. Από ποιόν να... γλιτώσει ο Αστέρας; Από τον Μανούχο; Από τον Σιδηρόπουλο;

Διαβάστε επίσης