Ντουντούκα
Ψηλά το κεφάλι...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Στα... αζήτητα τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου

Στα... αζήτητα τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 - 00:27

Μια ακόμη μεγάλη κατάντια, που δείχνει πόσο μεγάλη ζημιά έκανε στο ελληνικό ποδόσφαιρο το σύστημα που το λυμαίνεται, τα... συνεργεία του και όλοι αυτοί που ρίχνουν τόνους τοξικότητας. Είναι γνωστή η ιστορία με τις έξι «άστεγες» ομάδες που δεν έβρισκαν τηλεοπτική στέγη.

Στα... αζήτητα είναι και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας που κανονικά θα έπρεπε να είναι μεγάλη και βασική πηγή εσόδων για την ΕΠΟ, όμως η... βρύση δεν έχει νερό. Παρόλα αυτά, στον διαγωνισμό για την απόκτησή τους, μετά από χρόνια δεν ...εμφανίστηκε η COSMOTE και μόνο η NOVA εκδήλωσε ενδιαφέρον, όμως ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, επειδή δεν κατέθεσε εγγυητική επιστολή.

Και μη χειρότερα. Πέρσι η ΕΠΟ εισέπραξε 1,3 εκατ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου και πρόπερσι 1,25. Και τις δυο προηγούμενες χρονιές μόνο η COSMOTE υπέβαλε πρόταση και φέτος που περίμεναν ανταγωνισμό εμφανίστηκε μόνο η NOVA. Το 2019 πήγε να τα πουλήσει, με το ποσό των 8 εκατ. ευρώ (για τρία χρόνια), όμως δεν εμφανίστηκε ενδιαφερόμενος!

Αναμένεται νέος πρόσκληση ενδιαφέροντος. Όμως, δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για να γίνει το Κύπελλο βασική πηγή εσόδων για την ΕΠΟ. Θυμόμαστε και τι έκαναν με τον τελικό κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακού, της σεζόν 2019-20. Τον πήγαιναν από αναβολή σε αναβολή για το... καλό της ΑΕΚ. Μια σοβαρή διοργάνωση έχει η ΕΠΟ και την έστειλε στα τάρταρα.

Διαβάστε επίσης