Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η απαράδεκτη σιωπή της ΕΠΟ...

Η απαράδεκτη σιωπή της ΕΠΟ...
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 - 20:32
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Προκάλεσε σάλο, και πήρε μεγάλη δημοσιότητα, η ομολογία εκ των νομικών συμβούλων της ΕΠΟ, στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΕ της ομοσπονδίας, την Πέμπτη (7/10). Εκεί, φέρεται να παραδέχθηκε ότι «μας είπαν θα ληφθεί αυτή η απόφαση, δικαιολογείστε τη». Η κουβέντα, στην ΕΕ, αφορούσε στην κατάργηση της αδειοδότησης για 11 ομάδες της Super League που έδωσε το δικαίωμα στον Κούγια να κάνει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο και να ξευτιλίσει την ΕΠΟ, μετά την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, όπου πλειοψήφησαν ο αναπληρωτής πρόεδρος, Παναγιώτης Δημητρίου, ο αντιπρόεδρος Αστέριος Αντωνίου και ο ταμίας Κλέαρχος Τζαφέρης. Δεν αποκλείεται να παρέμβει η Επιτροπή Δεοντολογίας, προκειμένου να εξετάσει, αν συντρέχουν λόγοι έκπτωσής τους. Δεν έχει δικαιολογία να μην παρέμβει.

Η ΕΠΟ δεν αντέδρασε ούτε με αφορμή τον σάλο που προκάλεσε η ομολογία Σαράκη, με ανοιχτά μικρόφωνα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες. Δεν αντέδρασε ούτε μετά την... πιστοποίηση του σκανδάλου των αδειοδοτήσεων που κατέπεσε με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, το οποίο στελεχώνουν Αρεοπαγίτες. Ένοχη σιωπή;

Όμως, το ερώτημα είναι ποιος διοικεί την ακατάλληλη ΕΠΟ; Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανονικότητα και ότι οι κανονισμοί γίνονται «κουρέλι»! Παράλληλα, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, δημιουργούνται και άλλα θέματα, π.χ. απιστίας, πέραν της ανωμαλίας, θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων, Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου και Νικολάου Μαργαρίτη αλλά και της τακτικής δικαιοσύνης.

Επίσης, η Κυβέρνηση, η FIFA και η UEFA δεν έχουν δικαιολογία, αν δεν παρέμβουν για να βάλουν τέλος στην σκανδαλώδη λειτουργία της ΕΠΟ, η οποία παραπέμπει σε ...ζούγκλα και σε άρωμα... μπόχας, με δεδομένο ότι λαμβάνει αποφάσεις, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους κανονισμούς.

Ήδη, το ελληνικό ποδόσφαιρο πληρώνει τα λάθη που γίνονται. Αν η προϊστάμενη αρχή παίρνει σκανδαλώδεις αποφάσεις, τότε ποιος εγγυάται την ισονομία; Ηδη, καταγγελίες έχουν κάνει και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, όπως και ο υπό παραίτηση πρόεδρος της Λίγκας, Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Όσο Κυβέρνηση, FIFA, UEFA δεν παρεμβαίνουν τόσο μεγαλώνουν οι ευθύνες τους. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να μπει τέλος στις προκλήσεις;

Διαβάστε επίσης