Ντουντούκα
Παραμένει ψηλά ο Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Το ποδόσφαιρο συμμαχεί μόνο με εκείνους οι οποίοι το σέβονται

Το ποδόσφαιρο συμμαχεί μόνο με εκείνους οι οποίοι το σέβονται
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 - 10:02

Συμμαχίες, τρόικες, «εξυγίανση», μένος κατά του Ολυμπιακού. Μία αισχρή κατάσταση, την οποία η ποδοσφαιρική Ελλάδα βιώνει εδώ και χρόνια. Οι ανύπαρκτοι του ποδοσφαίρου μας συμμάχησαν ενάντια στην μοναδική ομάδα, η οποία έκανε και κάνει βήματα προόδου. Για να προσπαθήσουν να φρενάρουν αυτό ακριβώς. Την πρόοδό της.

Δεν ήξεραν, όμως, ότι φρενάροντας την πρόοδο του 1ου, αντί να προσπαθήσουν να πλησιάσουν στο μέγεθός του, θα φρέναραν συνολικά το ποδόσφαιρο. Δεν ήξεραν, ή δεν τους ένοιαζε… Μάλλον το δεύτερο. Και το έκαναν. Αλλά δεν ήξεραν επίσης, ή επίσης δεν τους ένοιαζε ότι το ίδιο το ποδόσφαιρο, ως άθλημα, ως «οντότητα», ως κοινωνικό φαινόμενο, συμμαχεί ΜΟΝΟ με εκείνους οι οποίοι το σέβονται. Οι οποίοι το τιμούν, το αναδεικνύουν και δουλεύουν σκληρά, με βάση τους κανόνες του και μόνο.

Ο Ολυμπιακός πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις. Κάνει αυτά ακριβώς. Και για αυτό το ποδόσφαιρο συγκυριακά νικήθηκε μόνο, στην Ελλάδα. Συγκυριακά επέτρεψε στους… ευκαιριακούς, να χαρούν. Να πάρουν ευκαιριακές χαρές. Συγκυριακές. Με ημερομηνία λήξης. Ο ένας από σπόντα πρωταθλητής, ο άλλος να βλέπει και να ακούει τον τίτλο του να συνδέεται από το ποδοσφαιρικό κοινό στην Ελλάδα με τις… «Πρέσπες». Έτσι είναι. Και έκτοτε, μιζέρια, εσωστρέφεια, ανυπαρξία. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παλεύουν να κλείσουν τις πληγές με κάνα… Κυπελλάκι.

Φέτος ξανά τα ίδια. Ανυπαρξία. Μεταγραφική, αγωνιστική. Πασχίζουν με… τσιρώτα, να μπαλώσουν τα χάσματα που οι ίδιοι έχουν ανοίξει στις ομάδες τους… Με τον κόσμος του αλύπητα να τους «χτυπά» για την ανικανότητά τους να πλησιάσουν, έστω και λίγο βρε αδερφέ, τον Ολυμπιακό. Από την ανικανότητά τους να παρουσιάσουν κάτι… ποδοσφαιρικό, βρε αδερφέ. Μία μικρή, έστω, κανονικότητα. Ποιος «χάφτει» τα «στρατηγός» και τα «ποιοτικό ρόστερ» που πουλάνε ως… μεταξωτές κορδέλες, οι «άφαντοι επενδυτές»; Κανείς, στην πραγματικότητα. Άντε να είμαστε ανοιχτοχέρηδες: Ελάχιστοι…

Το ποδόσφαιρο συμμαχεί μόνο με εκείνους οι οποίοι το σέβονται. Όχι με εκείνους που το διαλύουν, για να πάρουν ένα πρωτάθλημα… Το ότι δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, μετά από δύο χρόνια κατά τα οποία ο Θρύλος πανηγυρίζει ξανά την κούπα, είναι δικό τους φταίξιμο και μόνο. Και όσο δεν το κατανοούν, πλάτη θα βλέπουν.

Διαβάστε επίσης