Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΘΡΥΛΟΣ! Νίκησε 1-0 την ΑΕΛ και έκανε το 2/2 ο Ολυμπιακός Β'!

ΘΡΥΛΟΣ! Νίκησε 1-0 την ΑΕΛ και έκανε το 2/2 ο Ολυμπιακός Β'!
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 16:58

Δεύτερη νίκη, σε ισάριθμα ματς (έχει μια αναβολή, άρα και ματς λιγότερο), πέτυχε ο Ολυμπιακός Β’! Χτίζει χαρακτήρα η ομάδα του Ιμπαγάσα, νίκησε με γκολ του Κωστή την ΑΕΛ στο Ρέντη και έκανε δύο τις νίκες της, στη Super League 2! Με αυτό το 1-0 έφτασε τους 6 βαθμούς στο πρωτάθλημα και δείχνει ότι όχι απλώς θα είναι μια ομάδα, η οποία θα τροφοδοτεί με υλικό την ομάδα του Μαρτίνς, αλλά θα τιμά τον Έφηβο στο στήθος της φανέλας και θα παίζει παντού και πάντα, με κάθε αντίπαλο, για τη νίκη. Ωραίο ματς στο Ρέντη, με ρυθμό και με φάσεις. Όχι πολλές, αλλά καλές. Ο Ολυμπιακός ανώτερος, απέναντι σε μια ομάδα, η οποία… κακά τα ψέματα, είναι ομάδα Super League!

Έτσι έπαιξε

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα είχε μερικές αλλαγές, σε σχέση με την ομάδα που παρέταξε απέναντι στον ΠΑΟΚ Β’, στην πρεμιέρα της Super League 2. Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού είχε και πάλι πολύ νιάτο, πολύ ταλέντο, αλλά και ποιότητα. Πρεμιέρα για Κινκουέ και όχι μόνο, ως βασικός. Στον πάγκο ο Κωστή, βασικός ο Σαπουντζής, αυτή τη φορά. Βοΐλης στην επίθεση και Αλγκασίμ Μπα στα πλάγια, περιφερειακός. Τζολάκης στο τέρμα, ξανά φανέλα βασικού στον Μπαγκαλιάνη. Αναλυτικά: Τζολάκης, Μπαγκαλιάνης, Κινκουέ, Ξενιτίδης, Αποστολόπουλος, Σουρλής, Σαπουντζής, Νίκολιτς, Μαρίνος, Βοΐλης, Μπα.

Το πρώτο μέρος

Οι δύο ομάδες είχαν διάθεση να δημιουργήσουν. Οι μικροί του Θρύλου, οι οποίοι αποτελούν συνέχεια της πρώτης ομάδας, έβγαλαν πολλή ενέργεια. Τρεξίματα και αρκετή πίεση, στην ΑΕΛ. Είχαν και ένα έξτρα κίνητρο, αφού το ματς παρακολουθούσαν Μαρτίνς, Τοροσίδης, Μοντέστο, Καραπαπάς, Αγραφιώτης και όχι μόνο. Κοντά στην ομάδα β’ και η πρώτη ομάδα. Αλλά και η Διοίκηση του Θρύλου. Είχαν, λοιπόν, οι παίκτες του Ιμπαγάσα, ένα έξτρα κίνητρο, για να δώσουν το κάτι παραπάνω. Απέναντι στην ΑΕΛ, ωστόσο, μια ομάδα, η οποία μέχρι πέρυσι ήταν στη Super League, δεν ήταν το ίδιο εύκολο να βγάλουν στο έπακρο την ποιότητά τους, σε σχέση με τον ΠΑΟΚ Β’, τον οποίο υπέταξαν με τριάρα, στην πρεμιέρα. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανοίξει αρκετά το παιχνίδι στα πλάγια και να ανεβάσει τόσο τα μπακ του, όσο και να βρει επιθετικές προσπάθειες από τα εξτρέμ του… Δεν τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, με το παιχνίδι να μην έχει, συνολικά, πολύ καλό ρυθμό, στο πρώτο μέρος. Έλειψαν και οι μεγάλες φάσεις.

Στο 22’ ο Ξενιτίδης βρήκε με μια όμορφη μπαλιά τον Νίκολιτς, ο οποίος γύρισε τη μπάλα στη περιοχή της ΑΕΛ. Ο Μαρίνος δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα, με την άμυνα της ΑΕΛ να διώχνει σε κόρνερ. Στο 30’ οι παίκτες του Ολυμπιακού συνδυάστηκαν όμορφα, με τον Μαρίνο να τροφοδοτείται από τον Σουρλή και να σουτάρει, με τη μπάλα να κοντράρει και να απομακρύνεται. Στο 38’ ο Κινκουέ με καταπληκτική μακρινή μπαλιά βρήκε τον Μπα, εκείνος πήρε την κεφαλιά και δέχτηκε το χτύπημα από τον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος είχε βγει από την εστία του για να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν καταλόγισε την παράβαση υπέρ του Ολυμπιακού, με το χτύπημα στον Μπα να είναι λίγο έξω από την περιοχή. Φάουλ καθαρό. Στο 45’ ο Βοΐλης επιχείρησε το σουτ από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου. Έτσι έμεινε το 0-0 στο πρώτο μέρος.

Η επανάληψη και το γκολ νίκης!

Ο Θρύλος συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο να πιέζει και να κρατά τον έλεγχο του αγώνα. Δεν απειλούταν ιδιαίτερα, ενώ στην επίθεση συνέχισε να ψάχνει το γκολ που θα του έδινε τη νίκη! Οι «βυσσινί» προσπάθησαν δύο φορές μέχρι το 55’ να γίνουν απειλητικοί, όμως ο Ολυμπιακός, με τον Κινκουέ κατά κύριο λόγο, αμύνθηκε σωστά και δεν γνώρισε κίνδυνο. Στο 58’ ο Μπα έκανε μια καταπληκτική ατομική προσπάθεια, διένυσε το μισό γήπεδο περνώντας δύο αντιπάλους και γύρισε τη μπάλα στον Νίκολιτς. Εκείνος επιχείρησε ένα σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει αδύναμα στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου.

Οι αλλαγές του Ιμπαγάσα έδωσαν νέα ώθηση στην ομάδα. Ο Κωστά απείλησε με σουτ στο 75’, έπειτα από ωραία ενέργεια του Σουρλή και είδε την μπάλα να περνάει λίγο έξω. Συνολικά, η ποιότητα του ματς παρέμεινε σταθερή με την ΑΕΛ να απαντά με τον Όκμποε στο 77’ και τον Τζολάκη να κάνει ΤΡΟΜΕΡΗ επέμβαση, λέγοντας ΟΧΙ! Σούπερ αντίδραση από τον νεαρό τερματοφύλακα, με εμπειρία από την πρώτη ομάδα! Προς το φινάλε του ματς ο ρυθμός άνοιξε εκ νέου και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω!

Το γκολ ήρθε, εντέλει, με τον Κωστή να παίρνει την πάσα από τον Αλγκασίμ Μπα και να βρίσκει στο 79’ δίχτυα για τον Ολυμπιακό, με την μπάλα να κοντράρει στο σουτ του (στον Αμπούντ) και να ξεγελά τον Θεοδωρόπουλο! Δίκαιο προβάδισμα του Θρύλου, ο οποίος και στο πρώτο, αλλά και στο δεύτερο μέρος είχε τον έλεγχο του ματς!

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Β': Τζολάκης, Νίκολιτς, Μπαγκαλιάνης, Κινκουέ, Αποστολόπουλος, Ξενιτίδης, Σουρλής, Σαπουντζής (46’ Μαυρουδής), Μαρίνος (64’ Κίτσος), Βοΐλης (64’ Κωστή), Μπα (90+1 Ντόι).

Η ενδεκάδα της ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Κολομπίνο, Ογκμπόε, Συμελίδης (60’ Ακούνια), Μπέρτος (86’ Παπαγεωργίου Α.), Μαυρίας, Παπαγεωργίου (86’ Γρηγορόπουλος), Ομάρ, Νικολιάς (75’ Ταχάρ).

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός Β’-ΑΕΛ 1-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Ολυμπιακός Β’-ΑΕΛ 1-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Πάμε ζωντανά στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, να παρακολουθήσουμε την αναμέτρηση της ομάδας U23 του Θρύλου, απέναντι στην ΑΕΛ!