Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Χρυσός» πάγκος: Την Πέμπτη, μπήκε και «καθάρισε» ο Τικίνιο, την Κυριακή Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί! (video)

«Χρυσός» πάγκος: Την Πέμπτη, μπήκε και «καθάρισε» ο Τικίνιο, την Κυριακή Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί! (video)
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 - 01:24
Αρθρογράφος: Στράτος Ζαλούμης
ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΑΛΟΥΜΗΣ

Δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που ο Ολυμπιακός παίρνει ματς με γκολ από παίκτη του που ήρθε από τον πάγκο. Κι αν με τη Φενέρμπαχτσε (1-0) ήταν ένας, ο Τικίνιο Σοάρες, με το Βόλο (2-1) ήταν δύο, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο γήπεδο τον Τικίνιο στο 81’, αντικαθιστώντας τον Ελ Αραμπί. Στο 90’, ο Τικίνιο σκοράρει με υπέροχο πλασέ, από σέντρα του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ το μοναδικό γκολ και δίνει τη νίκη στον Θρύλο με 1-0. Μία νίκη που «σφράγισε» στον Ολυμπιακό την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο γήπεδο τον Ελ Αραμπί στο 71’ και τον Βαλμπουενά λίγο νωρίτερα, στο 60’. Και σκόραραν και οι δύο! Ο Ελ Αραμπί, ο οποίος μπήκε στο 71’ αντί του Γιαν Εμβιλά, σκόραρε με πέναλτι στο 85’ το 1-0. Ο Βαλμπουενά μπήκε στο 60’ αντί του Ρόνι Λόπες και στο 91’ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ «έγραψε» το 2-1. Είχε μεσολαβήσει στο 88’ το 1-1 του Φαν Βέερτ. Αλλά ευτυχώς ο Γάλλος έδωσε τη λύση, σε μία κακή βραδιά για τον Ολυμπιακό. Βέβαια, ακόμη κι έτσι, κατάφερε να κερδίσει.

Και κατάφερε να κερδίσει χάρη στον πάγκο από χρυσάφι που έχει. Που όποιος και να έρθει από αυτόν, μπορεί να κάνει τη διαφορά... Και αυτό έγινε σε δύο διαδοχικά παιχνίδια. Με τη Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση, με το Βόλο διατήρησε τη διαφορά από την ΑΕΚ στο +6 και πήγε στο +10 από τον ΠΑΟΚ, κάνοντας άλλο ένα βήμα για το 47ο...

Διαβάστε επίσης