Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τον κάνουν διεθνή, θα δώσει (;…) εξετάσεις «εξυγίανσης»!

Τον κάνουν διεθνή, θα δώσει (;…) εξετάσεις «εξυγίανσης»!
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021 - 15:30
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Εμπόδιο» του Μανούχου (Αργολίδας) στον Ολυμπιακό καθώς ο 32χρονος ρέφερι ορίστηκε να σφυρίξει το παιχνίδι της Κυριακής (12/12) με τον Αρη, αν και όλοι περίμεναν να οριστεί ξένος ρέφερι, με δεδομένο ότι οι Ελληνες ρέφερι τα κάνουν μαντάρα. Ο Μανούχος από τον Ιανουάριο γίνεται διεθνής και τίθεται το ερώτημα αν θα δώσει εξετάσεις... εξυγίανσης.

Αν κοιτάξουμε τι έχει κάνει στο παρελθόν, πάντα αγωνιστική η κριτική, βγαίνει το συμπέρασμα πως είναι ένας που αδικεί τον Ολυμπιακό και ευνοεί τον ΠΑΟΚ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι την σεζόν 2019-20 είχε μπει δέκα φορές σε ματς του ΠΑΟΚ (ως ρέφερι, VAR και τέταρτος) και την σεζόν 2020-21 σε οκτώ.

Να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει την τιμωρία του Μανούχου, ο οποίος ήταν διαιτητής στο παιχνίδι των πλέι οφ της σεζόν 2019-20 με τον ΠΑΟΚ (0-1) και δεν είχε δει τα αθεώρητα δελτία υγείας των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Άρα, κακώς, επέτρεψε αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και προβλεπόταν τιμωρία από τον κανονισμό διαιτησίας.

Μέχρι τώρα, την τρέχουσα σεζόν, ο Μανούχος έχει μπει σε δυο αγώνες του Ολυμπιακού, ενώ ήταν τέταρτος στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 για την 7η αγωνιστική. Ηταν VAR στο ματς της 4ης αγωνιστικής Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 4-1, με διαιτητή τον Κουτσιαύτη (Αρτας) και στο 39' και με το ματς στο 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων» ανακάλυψαν επιθετικό φάουλ του Μπα για να μη δοθεί πέναλτι υπέρ του Μπρούνο Αλβες. Επίσης, ήταν διαιτητής στον αγώνα της 9ης αγωνιστικής Ολυμπιακός-Ιωνικός 1-0, όπου δεν είχε δύσκολες φάσεις.

Ο ρέφερι του αγώνα Ολυμπιακός-Αρης προέρχεται από λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ. Πιο συγκεκριμένα σφύριξε το ματς Κυπέλλου ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1, στις 2 Δεκεμβρίου, και οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν με ανύπαρκτο φάουλ. Αρχικά, στο 95' σφύριξε φάουλ και έδειξε με το χέρι του κατεύθυνση υπέρ της ΑΕΛ, στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και έδειξε υπέρ του ΠΑΟΚ. Σα να μην έφτανε αυτό ο ρέφερι τοποθέτησε το τείχος κάνοντας τα βήματα του μεγάλα στα 11 μέτρα περίπου και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με την εκτέλεση του Κούρτιτς.

Ένα ακόμη φετινό ματς της ομάδας της Θεσσαλονίκης που σφύριξε ο Μανούχος ήταν Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-1 (2η αγωνιστική). Στη Τρίπολη έδωσε πέναλτι υπέρ του Μπίσεσβαρ, αφού ο Σιδηρόπουλος τον φώναξε στο VAR (24'), όμως νωρίτερα (15') ο Σίντκλεϊ έπρεπε να αποβληθεί, επειδή πήγε με τις τάπες στο πόδι του Καρμόνα, ο Μανούχος καταλόγισε φάουλ υπέρ του Αστέρα, ωστόσο δεν έβγαλε κόκκινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ. Επίσης, στο 82' δεν καταλόγισε πέναλτι του Βαρέλα στον Μπαράλες.

Αν πάμε και στα περσινά ματς, θα γράψουμε ολόκληρο βιβλίο! Πάλι, καλά που στο VAR θα είναι ο Ολλανδός Γιόακιμ Κάμφιους.

Διαβάστε επίσης