Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν είχε αντίπαλο η Αταλάντα, έβαλε 6 γκολ!! (video)

Δεν είχε αντίπαλο η Αταλάντα, έβαλε 6 γκολ!! (video)
Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2022 - 19:22

Εύκολη νίκη με 6-2 εκτός έδρας επί της Ουντινέζε πήρε η Αταλάντα για την 21η αγωνιστική στην Ιταλία και επέστρεψε στις επιτυχίες. Λίγο πάτησε το πόδι στο γκάζι και την... έχασε η αντίπαλός της. Ο Πάσαλιτς στο 17’, ο Μουριέλ στο 22’ και στο 76’, ο Μαλινόφσκι στο 43’, ο Μέλε στο 89’ και ο Πεσίνα στο 92’ σκόραραν για την αντίπαλο του Ολυμπιακού. Ο Μολίνα (59’) και ο Μπέτο (88’) πέτυχαν τα γκολ της Ουντινέζε.

Η Αταλάντα μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι. Και φρόντισε να το τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο όπου το σκορ ήταν ήδη 0-3! Έστειλε το μήνυμά της στο 4’ με το σουτ του Μουριέλ, αλλά και στο 15’ με το κοντινό πλασέ του Τολόι και έκανε το 0-1 στο 17’. Ο Πετσέλα σέντραρε, ο Πάσαλιτς έπιασε την κεφαλιά και σκόραρε το πρώτο γκολ. Ακολούθησαν κι άλλα. Το 0-2 ήρθε σχετικά άμεσα, στο 22’: ο Μουριέλ έκανε ατομική ενέργεια και ωραίο πλασέ, σκοράροντας κι εκείνος. Η Ουντινέζε απείλησε για πρώτη φορά στο 35’ με το σουτ του Ντεουλοφέου, αλλά ο Μούσο απέκρουσε σωτήρια, ενώ στο 39’ η κεφαλιά του Ουντότζι πέρασε λίγο άουτ. Ο Μούσο ήταν σταθερός και στο σουτ του Πουσέτο στο 41’. Λίγο αργότερα, στο 43’, ήρθε και το 0-3: Ο Μαλινόφσκι σκόραρε με δυνατό σουτ με το αριστερό, μέσα από την περιοχή. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, πέρα από μία φάση στο 45+2’ όπου ο Μούσο μπλόκαρε εύκολα το φάουλ του Ντεουλοφέου.

Η Αταλάντα ξεκίνησε με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Πεσίνα να παίρνει τη θέση του Ντε Ρουν. Ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος με αυτόν του πρώτου, τουλάχιστον όχι μέχρι και το 75'! Η Ουντινέζει μείωσε σε 1-3 στο 59’ με το μακρινό σουτ του Μολίνα και την κόντρα στον Τζιμσίτι και η Αταλάντα έκανε το 1-4 στο 76’ με την υπέροχη ατομική ενέργεια και το τελείωμα του Μουριέλ. Με αυτό, έφτασε τα 50 γκολ με τη φανέλα της Αταλάντα και τρία λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Ίλισιτς. Στο 80’ ο Πεσίνα έχασε σπουδαία ευκαιρία με το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή, μιας και η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω, ενώ στο 85’ ο Μαλινόφσκι, με κάποιο τρόπο, αστόχησε από πολύ κοντά, μετά το βολέ του Ίλισιτς. Ο Μπέτο μείωσε σε 2-4 για την Ουντινέζε, αλλά η Αταλάντα βρήκε άλλα δύο γκολ στο φινάλε: 2-5 με τον Μέλε στο 89’, 2-6 στο 92’ με τον Πεσίνα!!

Ουντινέζε: Παντέλι, Πέρεζ, Νούιτινκ, Μπεκάο, Ντε Μάιο, Μολίνα, Γουάλας, Ουντότζι (66’ Σόπι), Πουσέτο (74’ Σαξές), Ντελουλοφέου, Μπέτο.
Αταλάντα: Μούσο, Τζιμσίτι, Παλομίνο, Τολόι, Μάελε, Ντε Ρουν, Κοοπμάινερς, Πετσέλα (73’ Χάτεμπερ), Πάσαλιτς (73’ Μίραντσουκ), Μαλινόφσκι, Μουριέλ (79’ Ίλισιτς).

*Η φωτογραφία είναι από τον επίσημο λογαριασμό της Αταλάντα στο Twitter.

Διαβάστε επίσης